Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švestková hitparáda jde do finále. Užijte si skvělé buchty, žemlovku, roládu nebo muffiny!
Zdroj: Toprecepty, veganotic

Buchty s mákem a švestkami, plněné knedlíky, žemlovka, tartaletky, roláda… Švestky se hodí do mnoha moučníků, dezertů i sladkých teplých jídel. Nenechte si jejich sezonu ujít a pusťte „modrou“ do kuchyně! Nabízíme dvanáct inspirativních receptů, z nichž si vybere každý.

Buchty a koláčky

Kynuté plněné buchty „Honzovky“ jsou typickým „babičkovským“ moučníkem, který nás ve vzpomínkách přenese do dětství. Oproti tomu tartaletky nebo muffiny patří spíše mezi modernější dezerty. Jestli zkusíte upéct ty nebo ty, je na vás. Muffiny i buchty se hodí také pro děti jako zpestření školní svačinky.  

Nepečené dezerty

Někdy se nám do pečení nechce nebo nefunguje trouba. V takovém případě přijdou vhod nepečené dezerty, třeba právě se švestkami. Švestkový pohár, lahodný jemný krém plný bílkovin nebo zmrzlina krásně osvěží a ještě nás aspoň chvíli udrží v tom, že léto zatím pořád neskončilo! Tak si je užijme!

Speciality

Pokud už jste letos napekli koláčů i koláčků hodně, možná vás osloví následující nabídka. Piškotová roláda je jednoduchá na přípravu, je rychle hotová a nadýchané jemné těsto se dá krásně nakombinovat s výraznou chutí švestek. O poznání slavnostnější je pak koláč s pekanovými ořechy. Čeká-li vás nějaká rodinná oslava, je pro to jak stvořený.

Sladké obědy

Kolikrát v pracovním týdnu nevíme, co už bychom uvařili k večeři. I když uznáváme, že „maso je maso“, zase ho taky nemůžeme jít pořád. Jídelníček odjakživa zpestřovaly sladké teplé pokrmy, od kaší přes nákypy až po palačinky. Levným a dobrým jídlem je taky žemlovka. Dá se připravit z jakéhokoliv ovoce a dokonce v ní nemusejí ani figurovat rohlíky. Už jste zkusili žemlovku z vánočky? Máte-li rádi těstoviny, potěší vás „rychlovka“: nudle s mákem a švestkami. A pokud patříte mezi „hračičky“, pusťte se do knedlíků.

Ještě více tipů, jak naložit v kuchyni se švestkami najdete zde 

 

 

Recepty k tomuto článku

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více