Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svatomartinské rohlíčky z křehkého těsta

Svatomartinské rohlíčky z těsta, které nemusí kynout, zvládnete připravit na poslední chvíli. Těsto je krásně křehké a dobře se s ním pracuje. Naplnit můžete makovou, ořechovou, tvarohovou či jinou oblíbenou náplní.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby odležení

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

24 rohlíčků

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 281 kJ /
3 891 kcal
Bílkoviny71,74 g
Tuky268,51 g
Vláknina27,20 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 120 mg
Sůl0,27 g
Sacharidy283,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na těsto vložtíme do mísy a vypracujeme hladké těsto. Mouku přidáváme postupně. Těsto zabalíme do sáčku a necháme v lednici alespoň 30 minut odpočinout. Mezitím připravíme náplň. Krok 2: Suroviny na makovou náplň (kromě másla) dáme do kastrůlku a přivedeme k varu. Pozvolna vaříme doměkka. Mák by se měl vařit klidně deset minut, aby byl opravdu vláčný. Podle potřeby můžeme přidat i více mléka. Do hotové nádivky vmícháme máslo a necháme úplně vychladnout. Krok 3: Zapneme nahřívat troubu na 170 °C. Těsto rozdělíme na tři stejné díly. Z každého dílu utvoříme bochánek a rozválíme na kruh. Každý kruh rádýlkem rozdělíme na 8 výsečí. Krok 4: Rozdělíme na ně makovou náplň a zamotáme rohlíčky směrem do středu kruhu. Rohy jednotlivých dílků nejprve přehneme dovnitř a vytvarujeme rohlíčky tak, aby konec zamotaného těsta byl dole. Rohlíčky přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 5: Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut, do zrůžovění těsta. Ještě horké rohlíčky na plechu potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem a důkladně pocukrujeme.

TIP: Martinské podkovy z kynutého těsta

Zveřejněno 9. 11. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Svatomartinské rohlíčky z křehkého těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Mvx

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Svatomartinské rohlíčky z křehkého těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9Mvx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Tématické fráze:
svatomartinské rohlíčky, křehké makové rohlicky, svatomartinské rohlíčky recept, křehké těsto s octem, recepty z křehkého těsta, krehke testo, křehké těsto recept, svatomartinské rohlíčky s octem, svatomartinské rohlíčky s octem, svatomartinské rohlíčky nekynuté, těsto s octem, svatomartinské rohlíčky videorecept, křehké rohlíčky z z tvarohového těsta, rohlíčkové těsto recept, křehké rohlíčkové těsto nekynuté, vláčné svatomartinské rohlíčky, svatomartinske rohlicky ze sadla, měkké svatimartinske rohlíčky, svatomartinské rohlíčky náplň, svatomartinské roh, recept na svatomartinské roh

Suroviny:
mouka hladká, máslo, ocet, voda, žloutek, mák mletý, cukr vanilkový, cukr krupice, kůra citronová, koření do perníku, mléko, máslo, máslo, rum, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu