Suroviny pro 25
25
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 682 kJ / 4 226 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,93 g |
Tuky | 260,96 g |
Vláknina | 17,10 g |
Cholesterol | 604 mg |
Sodík | 167 mg |
Sůl | 0,69 g |
Sacharidy | 390,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na vál si přesejeme mouku s práškem do pečiva a potom postupně dáme ostatní suroviny, uděláme těsto, které dáme do chladné místnosti na chvilku odpočinout.
Krok 2: Potom uděláme delší váleček, ze kterého odtrháváme malé kousky, které tvarujeme do rohlíčků.
Krok 3: Pečeme na 150-180°C. Po upečení obalujeme cukr moučka + vanilka. Pečeme asi 3 týdny před vánocemi, aby se uležely a změkly.
Krok 4: Měly by být světlejší než jsou na obrázku, ne tak červené. Pozor, po upečení jsou křehké, obalovat v cukru opatrně.
Krok 5: Na plech dáme pečící papír a ten trošku vymažeme pouze první plech potom už nemažeme a dáváme rohlíčky.
Zveřejněno 7. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sádlové rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K6Lz
Moje poznámka
Sádlové rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/K6Lz
Nejnovější recepty
Pomazánka z balkánského sýra a zakysanou smetanou
Přidáno před 1 hodinou
Pečená husa se dvěma druhy zelí
Přidáno před 1 hodinou
Lučinový knedlík pro diabetiky
Přidáno před 3 hodinami
Kaštanové orecchiette
Přidáno před 3 hodinami
Řezy s malinovým krémem a čerstvými malinami
Přidáno před 4 hodinami
Kávové rohlíky (retro)
Přidáno před 4 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jan Punčochář připravil skvělou pomazánku na topinku: Ukázal i fígl, jak dosáhnout perfektně křupavého chleba
Vdolky jako z pohádky: Tradiční pečivo chutná mnohem lépe s jablky. Dodají jim na svěžesti a těsto příjemně zvláční
Chutě Evropy: Ve Francii si musíte dát sytou rybí polévku bouillabaisse, šťavnaté hovězí na víně a slaďoučký crème brûlée
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Babiččiny bramborové placky
mrazule před 42 minutami
Maďarský perkelt s tarhoňou
romanka1009 před 1 hodinou
Candát pečený na másle
Kdyzjehlad před 2 hodinami
Boršč z Arbatu
lelka12 před 2 hodinami
Karamelizované kysané červené zelí s brusinkami.
Placak před 3 hodinami
Hospodský zelný salát s cibulkou
Tonja před 4 hodinami
Dýňové zelí
aknedz před 5 hodinami
Nekynuté koláčky
Quincey před 6 hodinami
Gratinované mangoldové řapíky
Tonja před 15 hodinami
Tématické fráze:
sádlové cukroví,
sadlove vanilkove rohlicky,
vánoční sádlové rohlíčky,
rohlíčky recept,
sadlove rohliky,
plněné sádlové rohlíčky,
kakaové sádlové rohlíčky,
sadlove vanoční pečivo,
plněné rohlíčky ze sádlového těsta,
sádlový papír,
vánoční pečivo ze sádla,
sádlové pečivo vánoční,
sádlové rohlíky recept,
sádlový rohlíček,
sádlove pecivo,
sádlové kakaové rohlíčky,
sádlové rohlíčky plněné,
sadlove rohlicky vanocni,
sádlové ořechové rohlíčky,
sádlové
Suroviny:
cukr moučkový,
ořechy mleté,
máslo,
sádlo,
mouka hladká,
vejce,
prášek do pečiva
Komentáře (9)