Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Citrónové rizoto podle Nigelly

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min

45 min (45 min příprava)

5. 2. 2011 23:02

Suroviny pro 5

5

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 771 kJ / 1 618 kcal
Bílkoviny26,11 g
Tuky56,28 g
Vláknina6,37 g
Cholesterol 324 mg
Sodík 66 mg
Sůl0,18 g
Sacharidy248,69 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: "Vaření s Nigellou" (britská žurnalistka a rozhlasová hlasatelka Nigella Lawson se proslavila právě tímto gastronomickým seriálem. Začínala jako sloupařka hodnotící restaurace v časopisech a po úspěšném seriálu Vaření s Nigellou“, který se natáčel v jejím domě, vydala již několik kuchařek, za které dostala řadu cen a ocenění).

Její recept Citrónové rizoto krásně voní po citrónu a rozmarýnu, ale nemusíte se bát množství použité citr.šťávy, protože smetana s parmazánem báječně vyrovná tuto kyselost.

Na správné rizoto doporučuji použít krátkozrnou rýži Arborio (viz komentář Kamily z 5.2.2011), nebo rýži Carnaroli(viz komentář Chocolate 20.3.2011)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

chocolate chocolate

20. 3. 2011 18:01

Znám, protože Nigellu mám moc ráda.Pokud nemáte Arborio (rýži) je možné použít i Carnaroli.
Krásná fotka, ale Basmati není rýže na rizoto, to je dlouhozrnná rýže vhodná pro pokrmy indické kuchyně;-).

jahoda jahoda

11. 2. 2011 21:56

Peťko, mám radost, že chutnalo;-) Kdo nevyzkouší, neví, o co přichází, že jo:-p:-):-K Díky
Moc se mi líbí, jak píšeš "servírovala", cítím, že vaříš ráda a to je dobře;-)

P3tule

11. 2. 2011 20:18

Dnes vyzkoušeno, dokonalá souhra chutí! Servírovala jsem s kolečky cukety lehce opečené na olivovém oleji. Ňam! :-8

jahoda jahoda

6. 2. 2011 16:37

to Kamila: ... a přitom se nerozvařuje:yes:, už mám nastudováno;-)

Kamila

6. 2. 2011 16:28

Jojo, Jahodo, už se prodává celkem běžně (jsem teda rozamzlená skoro-velkoměstem :-D), ale myslím, že ji vyrábí už i zn.Lagris, takže to v nějakém větším obchodě určitě najdeš! Je taková kulatozrnná a umí vytvářet takovou tu rizotovou "kašovost" - držím palce!

mysulka mysulka

6. 2. 2011 15:31

:-p mňam, už mám uloženo a určitě vyzkouším;-):yes::-K

marcik marcik

6. 2. 2011 14:02

moc pěkné a jedlé;-):-K:yes:

k.radulka k.radulka

6. 2. 2011 13:43

joooo to bych si dala:yes::-p

Lykeli

6. 2. 2011 13:22

Vypadá to fantasticky.:-O:yes:

misza misza

6. 2. 2011 12:51

Nádhera:-O:-*:yes:

zizala zizala (moderátorka)

6. 2. 2011 08:54

To je krásnej bezmasej recept :-p:yes:

jahoda jahoda

6. 2. 2011 00:29

Kamilo, určitě budeš pravdu, já jsem použila rýži, která u nás patří k těm nejlepším, co se týče dostupnosti:-//.
Recept dávám k inspiraci, ale nejsem žádný profík.
Ráda se poučím, kuknu se po té, co píšeš, snad se zadaří. Díky:-K;-)

Kamila

6. 2. 2011 00:17

Vypadá to krásně, chutnat to bude výborně, rozhodně vyzkouším. Nicméně nemohu nepřipomenout a z vlastní zkušenosti doporučit, že na rizoto (takové, jak má být) se hodí rizotová rýže (arborio), i ten způsob úpravy se pojí s "pravým" rizotem.. A je stejně drahá jako Basmati na obrázku, takže proč to šidit... Ale jen to samozřejmě jen můj názor ;-)

jahoda jahoda

5. 2. 2011 23:39

Colombo65 Nigella by měla radost:-* - je blbý se vnucovat, ale to rizoto je fakt super:-p. U mě to nebyla příloha, ale hlavní chod (a pak už jen odchod:-D);-)

Colombo65 Colombo65

5. 2. 2011 23:28

Ty seš fakt luxusní fotografka - právě jsem si "uslintnul" do klávesnice a to se u rizota ještě nestalo:-D - úplně žravé fotky :-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Petra Burianová

nově v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: citronove rizoto s nigellou v kuchyni recepty vaření s nigellou recepty vaření s nigellou s nigellou v kuchyni nigella a její kuchyně citronove risoto indické rizoto nigella a její kuchyně recepty citronové rizoto recept luxusní rizoto s nigellou ve kuchyni recepty citronová rýže rizoto arborio citronove ryzoto rizoto rozmaryn s nigelou v kuchyni s nigellou ve kuchyni recepty s nigellou ve vánoční kuchyni nigella lawson rizoto

Suroviny: rýže, vývar zeleninový, cibule šalotka, celer strouhaný, máslo, olej olivový, kůra citronová, rozmarýn, šťáva citronová, žloutek, šlehačka, sýr parmazán strouhaný, sůl, pepř

TopRecepty.cz

Citrónové rizoto podle Nigelly

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ymVR