Mleté maso se žampiony a sýrem

Suroviny 2 porce

300 g mletého masa - vepřové nebo míchané
150 g čerstvých žampionů
1 cibule
1 větší stroužek česneku
tymián dle chuti, není nutný
150-200 ml smetany ke šlehání, dle potřeby
120 g Hermelínu nebo Olmínu
sůl
pepř mletý
olej

Postup přípravy receptu

  1. Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme mleté maso, které vařečkou při smažení rozdělíme od sebe, osolíme, opepříme a přidáme rozvonět jemně nasekaný česnek se špetkou tymiánu.

  2. Pak k masu přisypeme očištěné a na větší kusy (nebo na plátky) pokrájené žampiony, promícháme a krátce podusíme. Podlít můžeme troškou vody nebo vývaru.

  3. Když máme mleté se žampiony podušené, přilijeme smetanu ke šlehání (lze i na vaření), krátce provaříme, přidáme pokrájený Hermelín nebo Olmín, promícháme, případně dosolíme nebo opepříme a odstavíme. Sýr se rozpustí a vytvoří krémovou konzistenci směsi.

  4. Podáváme s bramborovou přílohou.

Komentáře k receptu Mleté maso se žampiony a sýrem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: mlete maso se žampiony mleté maso recepty recepty z mletého masa mleté maso s žampiony žampiony s mletým masem recept žampiony se sýrem mleté maso +žampiony recepty žampiony mleté maso mleté maso žampiony mleté maso mleté maso se žampiony a sýrem maso na žampionech recepty z mletého zampiony s mletou mleté maso se se žampiony mleté maso a žampiony recept mleté maso recepty mleté maso se žampiony