Mleté maso se žampiony a sýrem

recepty73 Kuchař: recepty73

2 porce Mleté maso 0 názorů

Suroviny

300 g mletého masa - vepřové nebo míchané
150 g čerstvých žampionů
1 cibule
1 větší stroužek česneku
tymián dle chuti, není nutný
150-200 ml smetany ke šlehání, dle potřeby
120 g Hermelínu nebo Olmínu
sůl
pepř mletý
olej
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na trošce oleje osmažíme drobně pokrájenou cibuli dosklovata, přidáme mleté maso, které vařečkou při smažení rozdělíme od sebe, osolíme, opepříme a přidáme rozvonět jemně nasekaný česnek se špetkou tymiánu.

  2. Pak k masu přisypeme očištěné a na větší kusy (nebo na plátky) pokrájené žampiony, promícháme a krátce podusíme. Podlít můžeme troškou vody nebo vývaru.

  3. Když máme mleté se žampiony podušené, přilijeme smetanu ke šlehání (lze i na vaření), krátce provaříme, přidáme pokrájený Hermelín nebo Olmín, promícháme, případně dosolíme nebo opepříme a odstavíme. Sýr se rozpustí a vytvoří krémovou konzistenci směsi.

  4. Podáváme s bramborovou přílohou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Mleté maso se žampiony a sýrem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo