Kapustové karbanátky s ovesnými vločkami a mrkví pečené v troubě

Zigulka Kuchařka: Zigulka

Doba přípravy: 1 hodina 9 karbanátků-2 porce Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

listy z půlky hlávky kapusty
1 mrkev
1 menší cibule
1 vejce
1 lžíce bílého jogurtu
2 hrsti ovesných vloček
sůl
pepř
1 lžíce oleje
olivový olej na pokapání před pečením
Dip:
bílý jogurt
1/3 salátové okurky
česnek
pepř
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Listy kapusty vaříme v osolené vodě 10 minut, poté necháme okapat a vychladnout.

  2. Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, k ní na chvíli přidáme jemně nastrouhanou mrkev.

  3. V misce rozmícháme vajíčko s jogurtem, přidáme nakrájené uvařené listy kapusty, cibulku s mrkví a ovesné vločky. Zamícháme. Dochutíme solí a pepřem.
    Tuto směs necháme uležet (nejlépe přes noc v lednici).

  4. Rukama tvoříme karbanátky na plech s pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem.

  5. Pečeme na 180°C asi 30 minut.

  6. Podáváme s vařenými bramborami a jogurtovým dipem- v bílém jogurtu (co nám zbyl po přípravě karbanátků) zamícháme oloupanou a jemně nastrouhanou okurku, pro dospělé dochutíme solí a pepřem a rozetřeným česnekem.

Poznámka

Ideální pro děti od věku dle zavedení surovin (syn měl 14 m) - jen bez soli a pepře.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 178 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kapustové karbanátky s ovesnými vločkami a mrkví pečené v troubě

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kapustové karbanátky s vločkami kapustové karbanátky s ovesnými vločkami karbanátky z kadeřávku a ovesných vloček kapustove karbanatky s vlockama kapustové karbanatky s ovesnými vlockama kapustové karbanátky recept kapustové karbanátky s ovesnýma vločkama

Zapomněl/a jsem heslo