

Kapustové karbanátky s ovesnými vločkami a mrkví pečené v troubě
Doba přípravy: 1 hodina 9 karbanátků-2 porce Bezmasá jídla 0 názorů
Suroviny
- listy z půlky hlávky kapusty
- 1 mrkev
- 1 menší cibule
- 1 vejce
- 1 lžíce bílého jogurtu
- 2 hrsti ovesných vloček
- sůl
- pepř
- 1 lžíce oleje
- olivový olej na pokapání před pečením
- Dip:
- bílý jogurt
- 1/3 salátové okurky
- česnek
- sů
- pepř
Postup přípravy receptu
Listy kapusty vaříme v osolené vodě 10 minut, poté necháme okapat a vychladnout.
Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, k ní na chvíli přidáme jemně nastrouhanou mrkev.
V misce rozmícháme vajíčko s jogurtem, přidáme nakrájené uvařené listy kapusty, cibulku s mrkví a ovesné vločky. Zamícháme. Dochutíme solí a pepřem.
Tuto směs necháme uležet (nejlépe přes noc v lednici).Rukama tvoříme karbanátky na plech s pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem.
Pečeme na 180°C asi 30 minut.
Podáváme s vařenými bramborami a jogurtovým dipem- v bílém jogurtu (co nám zbyl po přípravě karbanátků) zamícháme oloupanou a jemně nastrouhanou okurku, pro dospělé dochutíme solí a pepřem a rozetřeným česnekem.
Poznámka
Ideální pro děti od věku dle zavedení surovin (syn měl 14 m) - jen bez soli a pepře.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 94 kuchařů a kuchařek
Ohodnoťte recept: Kapustové karbanátky s ovesnými vločkami a mrkví pečené v troubě
K receptu nejsou žádné komentáře.