Pohankový salát s pečenou zeleninou a domácím "Balkánem"

Zigulka Kuchařka: Zigulka

Doba přípravy: 1 hodina 4 porce Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

250 g pohanky
3 rajčata
2 žluté papriky
olivový olej
sůl
Na sýr:
250 g tvarohu v kostce (použila jsem Choceňský jemný viz. foto)
50 g soli
1 l vody
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dáme upéct zeleninu - omytou vcelku vložíme do pekáčku, pokapeme olivovým olejem, posolíme, podlijeme trochou vody. Zeleninu pečeme na 200°C 40 minut.

  2. Až zelenina po upečení zchladne, oloupeme slupky. Papriku je lepší hned po upečení horkou vložit do sáčku, aby se "zapařila".

  3. Pohanku uvaříme dle návodu na obalu.
    Já vložím propláchnutou do vroucí osolené vody, vařím 1 minutu, sliji vodu, hrnec zabalím do utěrky a nechám 20 minut dojít.

  4. Upečenou zeleninu nakrájíme a smícháme s pohankou. Použijeme i vypečenou šťávu ze zeleniny.

  5. Podáváme s domácím balkánským sýrem:
    Svaříme 1 litr vody s 50 g soli, tvaroh vložíme do uzavíratelné krabičky a zalejime vychladlým solným nálevem. Necháme uležet v lednici minimálně 3 dny.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Pohankový salát s pečenou zeleninou a domácím "Balkánem"

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo