Rozmarýnové telecí na houbách

recepty73 Kuchař: recepty73

3 porce Hovězí maso 0 názorů

Suroviny

650 g telecího masa, například plec
150 g čerstvých hub (nebo zmražených)
30 g uzeného špeku
1 větší cibule
2-3 stroužky česneku
větší snítku rozmarýnu
sůl
pepř mletý
vývar
solamyl nebo jíška
smetana ke šlehání nebo tučná zakysaná
nit
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na drobně pokrájeném špeku osmažíme společně s cibulí ze všech stran osolené, okmínované a opepřené telecí maso, které jsme provázkem zpevnili do špalíku (podobně jako roládu).

  2. Když je maso s cibulí osmažené, přidáme rozvonět nasekaný česnek a rozmarýn, přisypeme očištěné, krátce spařené, scezené houby, přilijeme cca 300 ml vývaru a pomalu dusíme pod poklicí v troubě nebo na kamnech do změknutí masa, za občasného otočení masa a případného podlití dle potřeby.

  3. Když je maso měkké, vyndáme větvičku rozmarýnu, maso vyndáme na talířek a omáčku buď zahustíme jíškou nebo troškou solamylu, který rozmícháme v malém množství studené vody. Pokud chceme mít omáčku jemnější, přidáme zhruba 150 ml smetany ke šlehání. V obou případech omáčku ještě krátce provaříme, případně dosolíme dle chuti. Chceme-li omáčku navinulejší, vmícháme do mírně zahuštěné omáčky po odstavení 150 ml zakysané smetany pokojové teploty a dále již nevaříme.

  4. Z masa odstraníme provázek a pokrájíme ho na plátky. Podáváme s bramborovým knedlíkem, noky, gnocchi, rýží, kynutým nebo houskovým knedlíkem či bramborem. Přílohu volíme podle toho, jakou jsme zvolili finální úpravu omáčky (všechny jsou moc dobré) a dle své chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 32 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rozmarýnové telecí na houbách

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: houby recepty telecí pečeně na houbách telecí plec maso recepty