Velikonoční nádivka pro hodně jedlíků
K oslavám svátků jara patří také spousta ať už slaných, nebo sladkých dobrot. Samozřejmě nesmí chybět dozlatova pečená nádivka, plná jarních bylinek a masa. Nádivku podáváme jako samostatný pokrm, nebo jako přílohu k pečenému masu.
Suroviny pro 6 porcí
z uvedeného množství je 1 velký plech a malý dortík
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 20 458 kJ / 4 890 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 272,94 g |
Tuky | 257,44 g |
Vláknina | 32,22 g |
Cholesterol | 3,99 g |
Sodík | 7,06 g |
Sůl | 16,67 g |
Sacharidy | 355,47 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 3. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční nádivka pro hodně jedlíků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DjPY
Moje poznámka
Velikonoční nádivka pro hodně jedlíků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DjPY
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 14 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 14 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 15 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 15 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 15 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kedlubnové zelí
Merylas před 25 minutami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 1 hodinou
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 16 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 17 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 19 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 20 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 20 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 21 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 21 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 21 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční nádivka trochu jinak,
domáci velikonoční nádivkaa jeji pečeni,
dobra nádivka s uzenym,
velikonoční nádivka na plech,
křupavá velikonooční nádivka,
nádivka na plech,
velikonoční křupavá nádivka na plech,
nádivka z uzeného ocásku,
recepty velikonoční hlavičkasama doma,
vepřové kousky v nádivce,
masité nádivky,
velikonoční nádivka recept
Suroviny:
plecko vepřové,
stehno kuřecí,
rohlík,
vejce,
slanina,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
citron,
mandle plátkové,
pažitka,
polníček,
rukola,
česnek,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (12)
Ochutnáno, vynikající ! Změna je život a o kuchyni to platí dvakrát.
Pomíjím, že recepis je podle mne napsaný fakt "blbuvzdorně", krok za krokem, všechny suroviny v přesně uvedeném množství.
Kombinace bylinek vznikla už nevím ve kterém roce, kdy byly Velikonoce hodně brzy a zelené býlí ve volné přírodě moc nebylo - a už jsem u ní zůstala.
Citronová kúra vzbudila rozruch
Oříšek i květ mi v nádivce vadí i v množství menším než malém - nevím sama moc proč, obé jinak používám.
No a plátky mandlí navrch ...pokud je nespálíme, tak jsou tam fakt dobré - trochu křupavá struktura navíc.
A v čem (vyjma množství menáže jak pro četu vojáků
***
Vysypávám strouhankou
a přidávám čím se VENKU zazelenalo: medvěda, kopřivku, uponku, petržílek, šnytlík...
Ba ne, kůru neééé, ale trochu květu ano
No, asi právě tou kůrou je rcp trochu jiný a tímto se autorce omlouvám za první komentář