

Moje játrová paštika
Suroviny
- játra, mohou být jakákoliv
- vepřový lalok, obojí v poměru 1:1
- sůl
- pepř
- nové koření
Postup přípravy receptu
Vepřový lalok uvaříme do měkka a na jemno pomeleme.
Syrová játra také na jemno pomeleme. Obojí ještě rozmixujeme tyčovým mixerem.
Přidáme sůl a koření, vše dle chuti.
Do výsledné hmoty můžeme přidat brusinky, brusinky s chilli, mandle nebo medvědí česnek.
Já mám rád tu nasládlou chuť brusinek s chilli.Hotovou hmotu můžeme dát do pekáčku a pozvolna při 130 st.upéci nebo do skleniček a zavařit. Max. 2 hodiny.
Poznámka od kuchařky
Zkoušel jsem poměr masa a jater v poměru 2:1, ale výsledek mně vždycky chutnal jako jitrnice.
Já to dělám vždy ze 2 kg jater a 2 kg laloku. Je to játrová paštika, tak by měla chutnat po játrech.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Moje játrová paštika
-
Alzbetina Prk.:
Jj, moc vábně se to na fotečce netváří, ale podobně může vypadat paštika ve skle z několika důvodů, z nichž jeden je, že paštika při zavařování nabude a posléze "spadne"
(dělám poněkud jinak, ale už léta ke všeobecné spokojenosti "zavařuji" při -18°C v mrazáku -
jo, no, ono to asi zkreslil foťák, je to takové do zelena, ale ta pečená paštika v pekáčku vypadá dobře
-
Lukáši ty fotky paštiky ve skleničkách bych být vámi radši vymazala. Vypadají dost divně a ušmudlaně