Pikantní cuketová kolečka s česnekem

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Studená kuchyně 4 názory

Suroviny

1 mladá cuketa
sůl
mouka
2-3 stroužky česneku
5 nevelkých rajčat
půl svazku kopru a petrželky (nebo jiné bylinky podle chuti)
olej na smažení
majonéza
koření podle chuti do majonézy (pepř, chilli, oblíbená směs koření) - lze vynechat
lze přidat uzeninu (šunku, salám, klobásku,,,) - lze vynechat
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Velkou cuketu nakrájíme na kroužky o tloušťce 0,5 cm. Kolečka osolíme a promícháme, dáme do misky na 5 minut. Vypocenou tekutinu slijeme a kolečka osušíme papírovou utěrkou. Dáme rozehřát olej na pánvi, osušená kolečka obalíme v mouce a smažíme po obou stranách. Opečenou cuketu dáme na misku a necháme vychladnout.

  2. Ochlazené cukety narovnáme vedle sebe na tác a každou namažeme velice mírně osolenou směsí majonézy a česneku (a případně kořením podle chuti). Rajčata nakrájíme na slabší kolečka a položíme po jednom na každou cuketu. Nahoře můžeme rajčata také lehce potřít majonézou s česnekem. Posypeme usekanými bylinkami a dáme na 30 minut vychladit.

  3. Podáváme nejlépe s miskou slaných krekrů a vidličkou k přesunu cuket na krekry. Předem na krekry nepřipravujeme, rozmáčely by se. Ale stačí i talířek a vidlička na nabírání, podle toho, jak se vám to bude líbit, jestli s krekry nebo jen tak.
    Místo kopru a petrželky lze posypat i jinými bylinkami, např. bazalkou... Nebo kopr + petrželka + ta bazalka (nebo jiná bylinka), prostě podle chuti.
    Kdo rád uzeninu, může vrch zeleninových koleček ozdobit malou roličkou šunky, vějířkem dobrého trvanlivého salámu, nebo kolečkem klobásy apod.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní cuketová kolečka s česnekem

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    tejaja (moderátorka): Ještě pořád mám radost z toho tvého zpracování a vyzkoušení! Taky děkuji!:-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    MamlajdaD: Recept som si dala do obľúbených, lebo je to ozaj výborné. Ďakujem ti. :-K;-)

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    tejaja (moderátorka): Jééé, Terezko, to je nádhera!!! Ta zebrovaná cuketa se na to tak moc hodí!!! Z těch obrázků se to jídlo na člověka jen směje!<3:-*:-K:-D:yes::-! Vážně, moc děkuji za vyzkoušení! :-8:-D a moc se raduji, jak z těch pohledných fotografií, a ještě víc proto, že ti chutnalo! Ale ta zebrovaná cuketa, to byl skvělý nápad! :yes: Nemůžu se vynadívat! :yes: Moc a moc děkuji za vyzkoušení, nejmíň na sto tisíckrát a taky na sto tisíckrát za ty úžasné fotografie.;-):-8:-D:yes: Moc zdravím! :-K:-K:-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Delikatesa. :yes: Len som podľa mojej klasiky nič nenechávala potiť. Osolila som, obalila v múke a vyprážala. A dokonca som kvôli tomuto receptu kúpila majonézu, len také minibalenie, čo mi vyšlo na 4 kolieska. Zvyšok bolo bez majonézy, len so šunkou a zeleninkou a chutilo tiež. ;-)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít