Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí sušená pančeta podle slovenského redaktora Milana Gigela

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 5 - 6 týdnů

5 - 6 týdnů

4. 9. 2019 22:40

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie169 kJ / 41 kcal
Bílkoviny0,50 g
Tuky0,50 g
Vláknina1,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8,00 g
Sůl20,00 g
Sacharidy8,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Doporučuji přečíst si originál článek od pana redaktora Gigela:

https://doprirody.prakticky.sk/2016/12/31/vyrobte-...

V článku je více fotografií a ještě podrobnější postup.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Mizera Mizera

8. 5. 2021 12:42

Dělal jsem , ale ... zdá se mi sladká :-((

MamlajdaD MamlajdaD

8. 9. 2019 16:00

Eja57: Děkuji za komentář! :-K Máš pravdu, ale já to tak udělala, protože jsem mletý bobek doma neměla, mleté nové koření vyčichlé atd. Tak jsem "umlela" vše na tom sekáčku a výsledek výborný, musím si to pochválit, vonělo to moc pěkně!:yes::-D:-D Moc tě zdravím!:-K:-K

Eja57 Eja57

8. 9. 2019 15:50

MamlajdaD: já se velmi přimlouvám za čerstvě mleté/sekané/drcené koření ( pepř, bobek, nové koření, hřebíček, muškátový oříšek atd.....)...na chuti je to znát

MamlajdaD MamlajdaD

8. 9. 2019 14:28

magdalenka: Děkuji za komentář, jsi moc hodná. :-K:-8 Já vím, že je to k dostání, ale když jsem to dělala, neměla jsem mletý bobkový list doma, tak jsem si vypomohla rozsekáním v sekáčku a šlo to moc dobře. ;-) A asi to tak budu praktikovat i nadále, protože to v tom sekáčku šlo fakt dobře a čerstvě pomleté koření má také své výhody, vždyť to znáš!:-):yes: Černý pepř mám jak celý, tak v mlýnku, ale i mletý v sáčku, ale mleté nové koření jsem nedávno vyhodila, měla jsem ho už celou věčost a připadalo mi vyčichlé. Tak jsem se rozhodla si vždy nějaké menší množství připravit v tom mém oblíbeném sekáčku. Možná časem zase změním názor a koupím hotové umleté koření v sáčcích. Moc tě zdavím a měj se hezky!:yes::-K:-K

magdalenka magdalenka

8. 9. 2019 14:09

MamlajdaD: Je dostať kúpiť aj mletý bobkový list - nepoužívaš? (samozrejme aj čierne a nové korenie)
napr. http://www.levnekoreni.cz/koreni/jednodruhove-kore...

MamlajdaD MamlajdaD

5. 9. 2019 13:55

Jaromira18: Tak to nakládání kapra máme stejné, ale já jiný přísun ryb nemám, jen o vánocích si nacpu mrazák kapry a pak z toho odebírám, co potřebuji. Tak ať se vám všechno pěkně podaří! Zdravím!:-K:-K

Jaromira18 Jaromira18

5. 9. 2019 13:46

MamlajdaD: Já nakládám kapra do soli, když dělám rybí salát, cejny ne, ty povařím. ( Manžel chytá na Rozkoši ) Recept jsem přečetla a moc se mi líbí, brzy ho udělám.:-K

MamlajdaD MamlajdaD

5. 9. 2019 09:28

Jaromíra18: Moc děkuji za milý komentář! ;-) Ale prosím, přečtěte si i návod pana Gigela, je podrobnější. Nejhorší je to čekání a ta zvědavost, jak to dopadne:-!:-D A protože jsem člověk zvědavý, prosím, můžete mne napsat, proč nakládáte kapra do soli? Já ho nakládám do soli, když potřebuji, aby maso zpevnilo a bylo pak vhodné na výrobu domácích rybích lahůdek. Ale to nakládám jen na několik hodin.;-):-8 Ještě jednou moc děkuji za komentář a moc zdravím!:-K:-K

MamlajdaD MamlajdaD

5. 9. 2019 08:45

JanaDorazinová: Janinko, děkuji za hezký komentář!;-):-8 Ono to opravdu není špatné, ač trochu slanější. Ale slanina je od slova slaný, tak co bych chtěla!?:-D:-D Měj se moc hezky a moc zdravím!:-K:-K

Jaromira18 Jaromira18

5. 9. 2019 07:00

Určitě udělám, kapra také nakládám do soli a nemá chybu.:-K:yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 9. 2019 00:41

Paráda!!! Hned bych si dala!!! <3<3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pančeta navod na vyrobu susene slaniny a bucku milan gigel slovensko slovenská sušená slanina recept sušená panceta recept sušená slaninka proč se nákládá maso nejdřív do cukrudo cukru podle milana gigela vyrobte si domácí slaninku bez uzení

Suroviny: sůl, cukr, rozmarýn, pepř, ořech muškátový, bobkový list, pepř, koření nové koření

TopRecepty.cz

Domácí sušená pančeta podle slovenského redaktora Milana Gigela

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BWA2