Rychlozelí
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 12 961 kJ / 3 098 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 163,80 g |
Tuky | 22,48 g |
Vláknina | 277,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 81,62 g |
Sůl | 200,00 g |
Sacharidy | 425,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 9. 2019 16:59
MamlajdaD: díky, jak jsem psala, nikdy jsem zelí nenakládala, tak s tím nemám zkušenost, zdálo se mi to málo, ale asi to tak je
18. 9. 2019 16:57
Eja57:Já jsem o míchání salátu ve vaně už slyšela, ale to byl salát snad jen pro dva lidi. Prostě neměli dost velkou mísu. Tvůj nebo tvé kamarádky salát , míchaný ve vaně bych si asi dala, ta vana byla určitě pořádně vydrhnutá, ale od těch dvou, co bydleli o poschodí níž pod námi určitě ne. On to byl věčný opilec a ona taková trochu mentálně narušená cikánka, která nic doma neuměla. Takže když dva dělají totéž, není to totéž! Jo a to zelí jsem míchala na dvě etapy v dětské bílé smaltované vaničce (vydrhnuté!) Moc zdravím!
18. 9. 2019 16:46
maris: Děkuji za komentář. Kolik jsem měla sklenic, to si už nepamatuji,odhaduji tak patnáct, ale možná i víc. A co se týká cibule, tak to kupodivu není zase tak málo, jsou recepty, kde se dává i méně - 150 g cibule na 10 kg zelí. Dokonce jsem někde viděla i recept, kde se cibule nedávala vůbec. No recepty jsou různé, já jsem tento dostala kdysi od jedné sousedky jako ověřený. A zelíčko bylo dobré. Dá o trochu méně práce, než kysané ve sklenicích - jde o to pěchování a pak hlídání a kontrolování po celou dobu kvašení. Tohle je vlastně hned hotové. Hlávkové zelí je k dostání v obchodech po celou zimu, tak není problém udělat na zkoušku z malého množství a po spotřebování udělat další malou nebo větší várku. Já letos udělám pár sklenic tohoto a pár sklenic kysaného. Moc zdravím!
18. 9. 2019 09:25
To zelí ( 10 kg) mícháme ve vaně
( se nesmějte, já jsem takhle před několika lety míchala s kamarádkou na oslavu jejích padesátin bramborový salát pro asi 25 hostů - ve vaně...)
( se nesmějte, já jsem takhle před několika lety míchala s kamarádkou na oslavu jejích padesátin bramborový salát pro asi 25 hostů - ve vaně...)
18. 9. 2019 07:10
maris: to bude evidentne preklep, take male mnozstvo cibule sa strati v 10 kg kapusty.
Vela ludi kapustu soli pri priprave calamady, ja nie.
A myslim si, ze 6 tyzdnov netreba cakat, steriluje sa to, takze par dni staci.
Vela ludi kapustu soli pri priprave calamady, ja nie.
A myslim si, ze 6 tyzdnov netreba cakat, steriluje sa to, takze par dni staci.
18. 9. 2019 06:33
Já bych se chtěla zeptat, jestli na těch 10 kg je opravdu jen 200 g cibule, to jsou cca jen 2, to mě přijde docela málo, ale proč ne a potom by mě zajímalo, kolik je přibližně z těch deseti kilogramů zelí sklenic. Zelí jsem nenakládala, tak nemám představu, ale myslím, že jich je opravdu hodně. Sama píšeš, jaká je hromada z jednoho kila.
18. 9. 2019 06:27
hosta (moderátorka): Ať přemýšlím, jak přemýšlím, nevzpomínám si, že bych na toto zelí vařila lák bez soli, je to sice už dávno, a trochu jsem se nechala ovlivnit tvým názorem. Ten je sice vlastně logický, ale u zelí to nefunguje jako u okurek, zelí má být trochu slanější a ne nasládlé. Opravuji zpátky, ten lák tam patří kompletní i s tou solí, která se do něj dává. Ta sůl, použitá na zkřehnutí zelí, to je jen 20 g na kilo zelí (a kilo nakrouhaného zelí je pěkná hromada) a patří se to tak, jak to bylo původně napsané. Ale obdivuji tvůj postřeh a ochotu poradit a pomoct. Kdyby se to známkovalo jako ve škole, tak je to za 1***! Moc zdravím!
17. 9. 2019 17:29
hosta (moderátorka): Dík za připomínku, zelí se solí při jeho úpravě, před naložením do sklenic, aby zkřehlo. Musím to tam dopsat. Díky a zdravím.
17. 9. 2019 17:15
Předpokládám, že "oblíbeným lákem na okurky" nesoleným .
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 7 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 16 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 19 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 22 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 9 minutami
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 15 minutami
Šlehačkový beránek
elh97786 uvařila před 43 minutami
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 1 hodinou
Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Ajkad uvařila před 2 hodinami
Švestkové knedlíky
Brumaire uvařila před 2 hodinami
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 3 hodinami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 3 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonalého beránka? Nejdůležitější je mít správnou formu, v níž se dobře propeče a snadno vyklopí
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Patricijský velikonoční knedlík podle knedlíkového mistra Petra Kosinera je plný bylinek, zajímavou chuť mu dodávají játra
Další recepty
Tématické fráze: jak ochutit zelí ze sklenice kolik se dává soli na 1kg před naložením kolik soli na 10kg patri
Suroviny: zelí, cibule, sůl, kmín celý, okurka čerstvá
Rychlozelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4BZk
9 názorů