Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 665 kJ / 6 134 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,65 g |
Tuky | 386,80 g |
Vláknina | 47,00 g |
Cholesterol | 1,39 g |
Sodík | 756 mg |
Sůl | 2,26 g |
Sacharidy | 530,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce, cukr, esenci, olej vyšleháme do pěny.
Krok 2: Prosijeme mouku s práškem do pečiva a obě kakaa.
Přisypeme k vaječné směsi a na malé obrátky dobře zapracujeme. Krok 3: Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou, nebo vystříkáme sprejem na pečení, nebo použijeme pečící papír. Krok 4: Těsto rovnoměrně nalijeme do formy, zarovnáme a dáme péct na 20 až 30 min.
Po této době vyzkoušíme upečenost vpichem špejle. Krok 5: Mezitím, než se upeče korpus, dáme do kastrolku smetanu s rozlámanou čokoládou a necháme za občasného míchání pozvolna rozpustit. Jakmile se rozpustí, dáme stranou. Krok 6: Připravíme půl hrnku kávy, ve kterè dobře rozmícháme rýžový sirup. Krok 7: Upečený korpus jemně propícháme vidličkou a pomocí plastové lahvičky s víčkem, ve kterém jsou dírky, korpus důkladně provlhčíme. Krok 8: Následně hned rozetřeme pomocí špachtle marmeládu, zarovnáme až do krajů a polijeme připravenou polevou. Krok 9: Nyní už stačí vydržet aspoň do druhého dne, aby se moučník mohl v lednici důkladně rozležet. I poleva potřebuje trochu času na to, aby ztuhla.
Přisypeme k vaječné směsi a na malé obrátky dobře zapracujeme. Krok 3: Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou, nebo vystříkáme sprejem na pečení, nebo použijeme pečící papír. Krok 4: Těsto rovnoměrně nalijeme do formy, zarovnáme a dáme péct na 20 až 30 min.
Po této době vyzkoušíme upečenost vpichem špejle. Krok 5: Mezitím, než se upeče korpus, dáme do kastrolku smetanu s rozlámanou čokoládou a necháme za občasného míchání pozvolna rozpustit. Jakmile se rozpustí, dáme stranou. Krok 6: Připravíme půl hrnku kávy, ve kterè dobře rozmícháme rýžový sirup. Krok 7: Upečený korpus jemně propícháme vidličkou a pomocí plastové lahvičky s víčkem, ve kterém jsou dírky, korpus důkladně provlhčíme. Krok 8: Následně hned rozetřeme pomocí špachtle marmeládu, zarovnáme až do krajů a polijeme připravenou polevou. Krok 9: Nyní už stačí vydržet aspoň do druhého dne, aby se moučník mohl v lednici důkladně rozležet. I poleva potřebuje trochu času na to, aby ztuhla.
Zveřejněno 9. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkový vláčný moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o5GX
Moje poznámka
Bezlepkový vláčný moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o5GX
Nejnovější recepty
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí yakitori
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí tandoori špízy s koriandrovou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Grilovaná kachní prsa
Přidáno před 20 hodinami
Barbecue kuře
Přidáno před 20 hodinami
Plněné burgery
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
janakrejzarova před 4 hodinami
Brokolicová polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Koprová omáčka
radekfiala před 5 hodinami
Cuketové soudky plněné sýrem a šunkou
KrisZaezemi před 5 hodinami
Špaldový koláč s pudinkem a jablky
Zabiczka před 7 hodinami
Smetanová polévka s kysaným červeným zelím
MirekFM před 7 hodinami
Jogurtový ovocný koláč
maminka Machulka před 7 hodinami
Buchta "Orgasmus"
veronika_straka před 8 hodinami
Makový koláč s třešněmi
Moanka před 12 hodinami
Vepřové plátky s těstovinami
Moanka před 12 hodinami
Tématické fráze:
výborný bezlepkový moučník,
dobrý bezlepkový moučník,
bezlepkový moučník bez mouky,
bezlepkových moučníky,
bezlepkovy vláčným piskot,
belepkový moučník,
vláčný moučník,
bezlepkovy moušnik recepty,
bezlepkových moučníky recept,
bezelpkové moučníky,
bezlepkové recepty top recepty,
bezlepkových moučnik,
bezlepkovy moucnik z 10 vajec,
moučník z psyllia,
moučník z psylia,
bezleptový moučník
Suroviny:
vejce,
cukr třtinový,
mouka,
kakao,
kakao hořké,
voda,
olej,
prášek do pečiva,
esence vanilková,
sirup rýžový,
marmeláda,
smetana,
čokoláda na vaření
Komentáře (3)