Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 665 kJ / 6 134 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 109,65 g |
Tuky | 386,80 g |
Vláknina | 47,00 g |
Cholesterol | 1,39 g |
Sodík | 756 mg |
Sůl | 2,26 g |
Sacharidy | 530,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce, cukr, esenci, olej vyšleháme do pěny.
Krok 2: Prosijeme mouku s práškem do pečiva a obě kakaa.
Přisypeme k vaječné směsi a na malé obrátky dobře zapracujeme. Krok 3: Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou, nebo vystříkáme sprejem na pečení, nebo použijeme pečící papír. Krok 4: Těsto rovnoměrně nalijeme do formy, zarovnáme a dáme péct na 20 až 30 min.
Po této době vyzkoušíme upečenost vpichem špejle. Krok 5: Mezitím, než se upeče korpus, dáme do kastrolku smetanu s rozlámanou čokoládou a necháme za občasného míchání pozvolna rozpustit. Jakmile se rozpustí, dáme stranou. Krok 6: Připravíme půl hrnku kávy, ve kterè dobře rozmícháme rýžový sirup. Krok 7: Upečený korpus jemně propícháme vidličkou a pomocí plastové lahvičky s víčkem, ve kterém jsou dírky, korpus důkladně provlhčíme. Krok 8: Následně hned rozetřeme pomocí špachtle marmeládu, zarovnáme až do krajů a polijeme připravenou polevou. Krok 9: Nyní už stačí vydržet aspoň do druhého dne, aby se moučník mohl v lednici důkladně rozležet. I poleva potřebuje trochu času na to, aby ztuhla.
Přisypeme k vaječné směsi a na malé obrátky dobře zapracujeme. Krok 3: Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou, nebo vystříkáme sprejem na pečení, nebo použijeme pečící papír. Krok 4: Těsto rovnoměrně nalijeme do formy, zarovnáme a dáme péct na 20 až 30 min.
Po této době vyzkoušíme upečenost vpichem špejle. Krok 5: Mezitím, než se upeče korpus, dáme do kastrolku smetanu s rozlámanou čokoládou a necháme za občasného míchání pozvolna rozpustit. Jakmile se rozpustí, dáme stranou. Krok 6: Připravíme půl hrnku kávy, ve kterè dobře rozmícháme rýžový sirup. Krok 7: Upečený korpus jemně propícháme vidličkou a pomocí plastové lahvičky s víčkem, ve kterém jsou dírky, korpus důkladně provlhčíme. Krok 8: Následně hned rozetřeme pomocí špachtle marmeládu, zarovnáme až do krajů a polijeme připravenou polevou. Krok 9: Nyní už stačí vydržet aspoň do druhého dne, aby se moučník mohl v lednici důkladně rozležet. I poleva potřebuje trochu času na to, aby ztuhla.
Zveřejněno 9. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezlepkový vláčný moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o5GX
Moje poznámka
Bezlepkový vláčný moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o5GX
Nejnovější recepty
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno 14. 5. 2025 18:09
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno 14. 5. 2025 12:59
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno 14. 5. 2025 12:27
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špagety à la carbonara
Alenas23 před 43 minutami
Ředkvičky na smetaně
Carlosss40 před 1 hodinou
Bramboračka č. 3
vakl1 před 2 hodinami
Nejlepší špenát
Danavoldrichova před 2 hodinami
Přílohový salát z opečených brambor
RadkaD. před 2 hodinami
Nakládané vepřové řízky
RadkaD. před 2 hodinami
Květákové bramboráčky
RadkaD. před 2 hodinami
Kedlubny v sýrovém těstíčku
daniela1262 před 5 hodinami
Linecký koláč s jahodami
zuzi777a před 16 hodinami
Tématické fráze:
výborný bezlepkový moučník,
dobrý bezlepkový moučník,
bezlepkový moučník bez mouky,
bezlepkových moučníky,
bezlepkovy vláčným piskot,
belepkový moučník,
vláčný moučník,
bezlepkovy moušnik recepty,
bezlepkových moučníky recept,
bezelpkové moučníky,
bezlepkové recepty top recepty,
bezlepkových moučnik,
bezlepkovy moucnik z 10 vajec,
moučník z psyllia,
moučník z psylia,
bezleptový moučník
Suroviny:
vejce,
cukr třtinový,
mouka,
kakao,
kakao hořké,
voda,
olej,
prášek do pečiva,
esence vanilková,
sirup rýžový,
marmeláda,
smetana,
čokoláda na vaření
Komentáře (2)