Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 812 kJ / 5 453 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,75 g |
| Tuky | 4,50 g |
| Vláknina | 67,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 27 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 1 299,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Marmeláda:
Dýni očistíme a nastrouháme. Vložíme do hrnce, přidáme nadrobno rozkrájený ananas včetně nálevu. Vlijeme citrónovou šťávu a vaříme, dokud dýně nezmění svou konzistenci. Nasypeme cukr a vaříme za stálého míchání, dokud se všechen nerozpustí a dýňová hmota nezhoustne. Na želatinu vlijeme ½ dl studené vody a velmi pomalu zahříváme a mícháme, dokud se nerozpustí. Poté vlijeme do povidel a důkladně promícháme. Několik minut necháme provařit. Vlijeme do sklenic, zavíčkujeme, sklenice otočíme a zabalíme do deky. Necháme tak vychladit přes noc do druhého dne. Krok 2: Pyré do moučníků:
Pokud dýni upravíme podobným způsobem (očistíme a nastrouháme, podlijeme povaříme), ale bez ananasu, želírujících přídavků a s malým množstvím cukru (max. 100 - 200 g cukru na 1 kg dýně), naplníme rozmixované do skleniček a naložíme horké podobně, jako v té sladké variantě, máme na zimu připravený polotovar do moučníkových těst s dýní, do těch oranžovoučkých buchet a bábovek apod.
Dýni očistíme a nastrouháme. Vložíme do hrnce, přidáme nadrobno rozkrájený ananas včetně nálevu. Vlijeme citrónovou šťávu a vaříme, dokud dýně nezmění svou konzistenci. Nasypeme cukr a vaříme za stálého míchání, dokud se všechen nerozpustí a dýňová hmota nezhoustne. Na želatinu vlijeme ½ dl studené vody a velmi pomalu zahříváme a mícháme, dokud se nerozpustí. Poté vlijeme do povidel a důkladně promícháme. Několik minut necháme provařit. Vlijeme do sklenic, zavíčkujeme, sklenice otočíme a zabalíme do deky. Necháme tak vychladit přes noc do druhého dne. Krok 2: Pyré do moučníků:
Pokud dýni upravíme podobným způsobem (očistíme a nastrouháme, podlijeme povaříme), ale bez ananasu, želírujících přídavků a s malým množstvím cukru (max. 100 - 200 g cukru na 1 kg dýně), naplníme rozmixované do skleniček a naložíme horké podobně, jako v té sladké variantě, máme na zimu připravený polotovar do moučníkových těst s dýní, do těch oranžovoučkých buchet a bábovek apod.
Zveřejněno 14. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňová marmeláda a pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j3XP
Moje poznámka
Dýňová marmeláda a pyré
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j3XP
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 11 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 12 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 12 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 12 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 13 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 5 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 6 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 6 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 8 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 9 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 10 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 10 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 11 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 11 hodinami
Tématické fráze:
dýňová marmeláda s ananasem,
dýňová marmeláda ananas,
dynová marmelády,
nejlepší vánoční dýňová marmeláda
Suroviny:
dýně,
kompot ananasový,
šťáva citronová,
cukr krystal,
gelfix,
voda,
cukr
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.