Kuřecí prsa s trochu jinou "gremolatou"
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Energie | 1 319 kJ / 315 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,43 g |
Tuky | 33,85 g |
Vláknina | 0,98 g |
Cholesterol | 3 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2,11 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Gremolata má sice konstantní složení - plocholistá petrželka, česnek, citronová kúra, ale jak jsem tak zkoumala, tak je přípustné i použití jiné bylinky. Včera jsem na návštěvě u přátel - brigáda :-), hrabání listí - za odměnu uzmula na zahradě velkou snítku šalvěje....
(Já jsem zastánce toho, že co je na talíři, to je k jídlu - ta snítka šalvěje zapíchnutá do rýže mezi to nepatří...)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 11. 2019 13:38
casino: Není šalvěj jako šalvěj, její více druhů. Šalvěj lékařská je výborná léčivka i koření . Na kořenění se jí nedává mnoho,protože je velmi aromatická. Samozřejmě jako s každou bylinkou se musí při léčebných účelch dávkovat podle návodu,vyšší dávky mohou být v důsledku předávkováním a mohou mít i nebezpečné účinky. Šalvějí je více druhů,hlavně si ji nesmíte plést se Šalvějí divotvornou, která má psychoaktivní účinky.
28. 10. 2019 08:46
casino: než rozmarýn ( má ty jehličky přece jen tvrdé) tak radši klasickou gremolatu - plocholistá petrželka + citronová kúra + česnek...a klidně přistrouhnout trochu parmezánu/pecorina...to si na tom ptačím ňadru docela dobře představím....
27. 10. 2019 21:32
Lenunka:
Šalvěj?
Bacha na ni
Já ji mám rád např tady: https://www.toprecepty.cz/recept/49973-dynove-tast...
No, ale zevně funguje spolehlivě...
***
V nouzi nejvyšší by šla do jisté míry nahradit rozmarýnem...
Šalvěj?
Bacha na ni
Já ji mám rád např tady: https://www.toprecepty.cz/recept/49973-dynove-tast...
No, ale zevně funguje spolehlivě...
***
V nouzi nejvyšší by šla do jisté míry nahradit rozmarýnem...
27. 10. 2019 19:51
mám všechno, až na tu šalvěj , musím se po ní někde podívat, tohle stojí za vyzkoušení
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 3 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 5 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 13 minutami
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 1 hodinou
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 2 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 3 hodinami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Ovocné kůže jsou zdravé a trvanlivé. Z velké úrody ovoce si připravte skvělé mlsání
Jak mrazit vejce? Celá vejce rozklepnutá ve formičce, u žloutků přemýšlejte, do čeho je použijete, a uvařená raději snězte
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: pečené kuře s medovou gremolatou
Suroviny: prsa kuřecí, rýže jasmínová, kůra citronová, šalvěj čerstvá, chilli paprika čerstvá, česnek český, olej, máslo, víno bílé suché, pepř
Kuřecí prsa s trochu jinou "gremolatou"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BWzN
4 názory