

Mozzarella s pikantní gremolatou ( podle Nigelly Lawson)
Suroviny
- 2 mozzarelly
- Na gremolatu:
- 1 červená feferonka
- 8 černých oliv
- 1 stroužek česneku
- kůra z citronu a limetky
- 1KL šťávy z limetky
- 3 PL olivového oleje
- sůl
Postup přípravy receptu
Feferonku, česnek, olivy a petrželku nasekáme najemno, smícháme s olivovým olejem a limetkovou šťávou, přistrouháme kůru z citronu a limetky a podle chuti osolíme.
Mozzarellu nakrájíme na plátky a přelijeme gremolatou.
Necháme chvilku uležet.
Poznámka od kuchařky
Tato gremolata se používá především na grilovaná a pečená masa, ale Nigella Lawson ji spojila s mozzarellou a je to opravdu vynikající.
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Mozzarella s pikantní gremolatou ( podle Nigelly Lawson)
-
Jak to, že jsem nikdy neslyšela o gremolatě? Naprostá dokonalost! Stejně mi u té mozzarelly chybí rajčátka, nemůžu si pomoct.. Ale naložila jsem takhle hermelín a to je prostě.. wau..
-
Ráda bych ochutnala
vypadá to moc dobře
-
dala bych si
+ bodík
-
Holky díky moc za komentíky
, je to dobrota
-
krása, určitě vyzkouším
-
Ty jedna Nigello
máš to překrásné
-
Tak to si udělám
-
černé olivy mi odbzučely, tak až doplním zásoby, ale hezké, zkusím
-
Vypadá to moc dobře
-
To musí být mňamozní, škoda že nemám doma mozzarellu