

Vařené hovězí s gremolatou a rajčaty
Suroviny 2 porce
- 300 g vařeného studeného hovězího masa
- hrst cherry rajčat
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- Gremolata:
- 1/2 velkého svazku hladkolisté petržele
- citron
- 1 větší stroužek česneku
- 2 lžíce olivového oleje
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na tenké plátky.
Gremolata: petržel jemně nakrájíme, česnek rozdrtíme (nebo prolisujeme).
Z půlky důkladně omytého citronu ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Vše promícháme s olivovým olejem.Plátky masa rozložíme na talíře, osolíme, opepříme a přidáme gremolatu. Doplníme nakrájenými rajčaty.
Poznámka od kuchařky
Hodí se jako překrm nebo lehká večeře. Doporučuji sklenku bílého vína.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vařené hovězí s gremolatou a rajčaty
-
kounico.jana@seznam.cz: snad si pochutnáte
-
Těším se na nové kombinace chutí
-
-
hospodyne, magdalenka, medanek - moc vám děkuju
-
-
Evidentne extra chuťový zážitok z mála surovín. Nádhera!
-
medanek: jestli neznáš gremolatu, velmi doporučuji vyzkoušet - originál viz tento recept, ale dohledala jsem, že je možno použít i třeba šalvěj místo petrželky, já někdy přidávám trochu najemno nasekané chili papričky....
-
Vypadá to skvěle
-
Eja57: právě - s tím hovězím
, hovězí mám ráda v jakékoliv podobě, tak jsem si pochutnala. Děkuju
-
yanull: Jani děkuju
-
Nádhera
Gremolata je úžasná věc, dokončí skvěle i třeba úplně obyčejné minutkové kuřecí, filet z tresky, mám moc ráda a docela často v létě dělám - a s tím hovězím -
Nádherné masíčko, neznám ho v této úpravě, ale určitě by mi chutnalo, musím vyzkoušet