Vařené hovězí s gremolatou a rajčaty

Suroviny 2 porce

300 g vařeného studeného hovězího masa
hrst cherry rajčat
sůl
čerstvě mletý pepř
Gremolata:
1/2 velkého svazku hladkolisté petržele
citron
1 větší stroužek česneku
2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na tenké plátky.

  2. Gremolata: petržel jemně nakrájíme, česnek rozdrtíme (nebo prolisujeme).
    Z půlky důkladně omytého citronu ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Vše promícháme s olivovým olejem.

  3. Plátky masa rozložíme na talíře, osolíme, opepříme a přidáme gremolatu. Doplníme nakrájenými rajčaty.

Poznámka od kuchařky

Hodí se jako překrm nebo lehká večeře. Doporučuji sklenku bílého vína.

Komentáře k receptu Vařené hovězí s gremolatou a rajčaty