Vařené hovězí s gremolatou a rajčaty

maris Kuchařka: maris

2 porce Hovězí maso 10 názorů

Suroviny

300 g vařeného studeného hovězího masa
hrst cherry rajčat
sůl
čerstvě mletý pepř
Gremolata:
1/2 velkého svazku hladkolisté petržele
citron
1 větší stroužek česneku
2 lžíce olivového oleje
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na tenké plátky.

  2. Gremolata: petržel jemně nakrájíme, česnek rozdrtíme (nebo prolisujeme).
    Z půlky důkladně omytého citronu ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Vše promícháme s olivovým olejem.

  3. Plátky masa rozložíme na talíře, osolíme, opepříme a přidáme gremolatu. Doplníme nakrájenými rajčaty.

Poznámka

Hodí se jako překrm nebo lehká večeře. Doporučuji sklenku bílého vína.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vařené hovězí s gremolatou a rajčaty

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

  • maris maris(autor receptu)

    hospodyne, magdalenka, medanek - moc vám děkuju:-K

    Odpovědět

  • hospodyne hospodyne

  • magdalenka magdalenka

    Evidentne extra chuťový zážitok z mála surovín. Nádhera!

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    medanek: jestli neznáš gremolatu, velmi doporučuji vyzkoušet - originál viz tento recept, ale dohledala jsem, že je možno použít i třeba šalvěj místo petrželky, já někdy přidávám trochu najemno nasekané chili papričky....

    Odpovědět

  • medanek medanek

    Vypadá to skvěle :yes::yes::-K

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    Eja57: právě - s tím hovězím;-):-D, hovězí mám ráda v jakékoliv podobě, tak jsem si pochutnala. Děkuju:-8

    Odpovědět

  • maris maris(autor receptu)

    yanull: Jani děkuju :-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Nádhera:yes:
    Gremolata je úžasná věc, dokončí skvěle i třeba úplně obyčejné minutkové kuřecí, filet z tresky, mám moc ráda a docela často v létě dělám - a s tím hovězím:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Nádherné masíčko, neznám ho v této úpravě, ale určitě by mi chutnalo, musím vyzkoušet :yes::-K

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo