Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová líčka s pomerančovou omáčkou a gratinovanou bramborou s alioli

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miquel Miquel

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 041 kJ /
1 205 kcal
Bílkoviny5,14 g
Tuky81,35 g
Vláknina8,59 g
Cholesterol 130 mg
Sodík 860 mg
Sůl2,10 g
Sacharidy111,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Líčka si očistíme a odstraníme z nich vrchní blanku. Osolíme je a opepříme a v kastrolu na rozpáleném oleji je zprudka opečeme z obou stran. Krok 2: Líčka vyndáme, a do kastrolu dáme cibuli, mrkev a pórek, které jsme si předem očistili a pokrájeli na kousky, orestujeme.
K orestované zelenině vrátíme zpět líčka. Krok 3: Z pomerančů si vymačkáme šťávu, kterou nalijeme na maso (mělo by být potopené), osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a necháme vařit 2 hodiny na mírném ohni, dokud nejsou líčka křehká. (Maso by se mělo téměř rozpadat).
Po uvaření vyndáme maso z omáčky a tu rozmixujeme. Krok 4: Z cukru si uděláme karamel, který zalijeme octem a necháme zredukovat. Redukci přilijeme do omáčky. Do omáčky vrátíme i maso a vše provaříme. Dochutíme pepřem a solí.
Na talíři posypeme plátky mandlí, které jsme opražili na sucho na pánvi.
Podáváme s gratinovanou bramborou. Krok 5: Gratinované brambory: Celé brambory si omyjeme a uvaříme je ve slupce v osolené vodě. Po uvaření je přepůlíme a každou půlku pomažeme alioli a dáme zapéct do trouby na funkci grill. Krok 6: Alioli: Děláme stejně jako tradiční majonézu, s tím rozdílem že přidáme prolisovaný česnek.

Zveřejněno 13. 3. 2012

Poznámka autora Miquel

Alioli(all-česnek, i-a, oli-olej) (vyslovuj ajoli) pochází že španělského středomoří. Tradiční recept se dělá v hmoždíři, kde se rozdrtí stroužky česneku a po kapkách se přidává olej. Jelikož je tento postup velice pracný a rádo se to sráží, v mnohých případech se používá na spojení žloutek.

Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová líčka s pomerančovou omáčkou a gratinovanou bramborou s alioli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yMy7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová líčka s pomerančovou omáčkou a gratinovanou bramborou s alioli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yMy7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

:yes::yes::yes:nádhera <3 moc pěkný recept i foto :-K

líčka mají v olomouci v šantovce pořád (masna filák)

Dana61: Díky :-):-K

to je zase náááádhera:yes::-D jsi šikula;-)
u nás vepřová líčka také nejsou, občas se dají v masně u Zemana (masna v prostorách Penny) koupit hovězí balená líčka, hovězí veverka (199,-Kč) steaky.

Vepřová líčka jsme měli o víkendu, ale na horčicové omáčce s houbama.. U nás líčka mají v masně, která je při Kauflandu, ale teď si nevzpomenu, jaká to je firma. Kupovala jsem je za 129Kč/kg..

Jana Remkova: přemýšlel jsem co je to supergong, až jsem si to musel vygůglovat. Myslel jsem že je to nějaká vietnamská tržnice :-))

Hmm, to je od pohledu krása!! No, u nás v Supergongu se zeptám. Mívají tam od masa věci, které nemají nikde;-)

magdalenka::-D:yes:Špatně jsem se vyjádřil:-8ale zajisté každý pochopí co jsem chtěl říct;-)

magdalenka: :-)):yes::-D

Miquel: Môj mäsiar (řezník) má pekné líčka. Guľaté, ružové. Celý je guľatý. Teraz pátram po "svojom" lekárnikovi a "svojej" lekárni...
Ale vážne, líčka sú podpultové aj u nás. Tvoj recept je nádherný.:yes:

Velmi voňavě a krásně připravené tvářičky:-p:yes:

Děkuji všem za komentáře:-K Jestli máte svého řezníka, tak se ho na líčka zkuste zeptat:-) jinak nevím, kde by se nechali sehnat. Můj kamarád (řezník) mi sežene téměř vše;-) jak říká zizala taková podpultovka:-))
Souhlasím s Pajaskou že líčka jsou velice jemné maso a těžko se nechají nahradit jiným druhem masa;-)
spagetka :-D
Bibinka: tak to Španělsko máme společné ;-) když tedy vynechám mořské plody a ostatní příšery, tak mi chutná téměř vše.

varilamyskakasicku:To kdybych jenom tušila.Snad na jatkách,ale u nás je zrušili.:-(Řezník je nemá a ještě se mrknu do Makra,ale to pochybuji.Líčka jsou velice jemné maso,snad telecí(to by bylo chuťově ale jiné) a nebo spíš vepřová panenka??:-(

Líčka u nás také nejsou,ale obodíkovat takovou dobrotu mi to nezabrání;-):-DJídlo vypadá báječně:-p+9:yes::-K

Tak to je mistrovské jídlo !!!!!!

Načíst další komentáře (8)

Tématické fráze:
kde koupit vepřová líčka, veprova licka, ali oli, vepřová líčka na pomerančích, vepřové lička na pomerančích, vepřová líčka recept, vepřová líčka omáčka, řízek z vepřových líček, alioli majoneza, vepřová panenka s pomerančovou omáčkou, líčka na pomerančích, recept vepřová líčka, recept na vepřová líčka, líčka s brusinkovou omáčkou, panenka s pomerancovou omackou, hovězí líčka cena, veprove tvaricky, řízky z vepřových líček, jak uvařit vepřová líčka, kde seženu líčka

Suroviny:
líčka vepřová, cibule, mrkev, pórek, pomeranče, cukr, ocet balsamiko, olej olivový, sůl, pepř, brambory, česnek, majonéza, mandle plátkové

Přidat fotografie receptu