Candát na víně s grilovanou cuketou a máslovou omáčkou

maris Kuchařka: maris

Ryby 3 názory

Suroviny

1 candát
1 menší cuketa
150 ml tokajského vína ( nebo dle vlastního výběru )
citron
100 másla
sůl
olej
citronový pepř
hladkolistá petržel
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rybu očistíme, zbavíme hlavy, ocasu a ploutví. Vložíme ji na pekáček, osolíme, opepříme a do břišní dutiny vložíme plátek citronu. Obložíme ji plátky másla - z poloviny množství, podlijeme vínem a dáme do rozehřáté trouby ) na 180°C. Pečeme cca 30 minut a během pečení přeléváme sosem.

  2. Cuketu nakrájíme na větší kousky, zakápneme olejem a ogrilujeme na pánvi. Osolíme a opepříme.
    Hotovou rybu vyndáme z pekáčku, odstraníme páteř a upravíme na porce. Udržujeme je v teple.

  3. Šťávu z pekáčku přecedíme do malého kastrolku a do horké zašleháme zbylé, hodně vychlazené máslo. Do vzniklé omáčky vmícháme jemně krájené lístky petržele.
    Na talíř rozdělíme cuketu, porce candáta a doplníme máslovo - petrželovou omáčkou. Ihned podáváme.
    Jako přílohu jsem zvolila vařené brambory.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Candát na víně s grilovanou cuketou a máslovou omáčkou

  • Colombo65 Colombo65

  • maris maris(autorka receptu)

    Eja57: bylo po ruce;-):-D, ono je polosladké, nejdřív jsem taky váhala, protože bílé suché je jasná volba, ale používám citronový pepř i plátek citronu - tak se tam to tokajské výborně hodilo:-8

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Zaujal mě ten Tokaj - k rybě bych intuitivně volila suché bílé...ale tohle bude asi moc dobré...jak Tě napadlo použít sladké tokajské? Okoukáno nebo vlastní invence?

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo