Bulharská čočková polévka
Bulharská čočková polévka je aromatický a výživný pokrm, který vás zahřeje a potěší svou bohatou chutí. Tato polévka je skvělé jídlo i pro vegetariány, kteří si pochutnají na jejích bohatých, ale přitom jednoduchých ingrediencích.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 315 kJ / 1 031 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,80 g |
Tuky | 7,60 g |
Vláknina | 85,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,01 g |
Sůl | 2,20 g |
Sacharidy | 132,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čočku propláchneme, zalijeme vodou a necháme cca hodinu namáčet.
Krok 2: Přilijeme vývar, přidáme jemně krájené šalotky a vaříme do změknutí čočky.
Krok 3: Mrkev a řapíky celeru očistíme, nakrájíme a vložíme do polévky 10 minut před koncem varu. Přilijeme pasírovaná rajčata a dovaříme.
Krok 4: Polévku dochutíme solí, čubricou a necháme přejít varem.
Krok 5: Hotovou posypeme nasekanou petrželkou.
Zveřejněno 21. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bulharská čočková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kq26
Moje poznámka
Bulharská čočková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kq26
Nejnovější recepty
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Líné koláče
Přidáno před 7 hodinami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 21 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 21 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 21 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková polévka II
Kajkajak před 9 minutami
Pravý vepřový guláš
schierl před 15 minutami
Pomazánka s restovaným pórkem, šunkou a Hermelínem
schierl před 16 minutami
Jablkový závin z listového těsta
Iliis před 35 minutami
Broskvový kompot
Sbotka před 1 hodinou
Kefírové lívance
Ashelin před 2 hodinami
Kuře à la husa
kimlo před 2 hodinami
Kuřecí placky
nicoletee77 před 3 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
Mistrova před 3 hodinami
Makové řezy s blumami a zapečeným sněhem
Alamatej před 3 hodinami
Suroviny:
čočka,
celer,
mrkev,
cibule šalotka,
vývar zeleninový,
pasírované rajčata,
feferonka,
koření čubrica,
sůl,
petržel
Komentáře (2)