Bulharská čočková polévka
Bulharská čočková polévka je aromatický a výživný pokrm, který vás zahřeje a potěší svou bohatou chutí. Tato polévka je skvělé jídlo i pro vegetariány, kteří si pochutnají na jejích bohatých, ale přitom jednoduchých ingrediencích.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 315 kJ / 1 031 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,80 g |
Tuky | 7,60 g |
Vláknina | 85,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,01 g |
Sůl | 2,20 g |
Sacharidy | 132,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čočku propláchneme, zalijeme vodou a necháme cca hodinu namáčet.
Krok 2: Přilijeme vývar, přidáme jemně krájené šalotky a vaříme do změknutí čočky.
Krok 3: Mrkev a řapíky celeru očistíme, nakrájíme a vložíme do polévky 10 minut před koncem varu. Přilijeme pasírovaná rajčata a dovaříme.
Krok 4: Polévku dochutíme solí, čubricou a necháme přejít varem.
Krok 5: Hotovou posypeme nasekanou petrželkou.
Zveřejněno 21. 4. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bulharská čočková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kq26
Moje poznámka
Bulharská čočková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kq26
Nejnovější recepty
Hruškový špaldový perník
Přidáno před 8 hodinami
Knedlíky se slaninou a houbami
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí prsa na paprice s barevnými paprikami
Přidáno před 10 hodinami
Polévka z pečené mrkve
Přidáno před 11 hodinami
Dušené vepřové nudličky a plátky mrkve
Přidáno před 11 hodinami
Salsiccia v rajčatové omáčce s krátkými penne
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čertovy houby
Sahula před 2 hodinami
Masové kuličky v rajské omáčce
Vierunkaa před 2 hodinami
Nejrychlejší hřibová omáčka
Sahula před 2 hodinami
Omáčka ze sušených hříbků
Sahula před 2 hodinami
Houbová omáčka na kysané smetaně
Sahula před 2 hodinami
Domácí kečup
Rosnicka710 před 3 hodinami
Vepřové výpečky II
Darwin před 4 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
amalie.rokosova před 5 hodinami
Žampiony plněné vepřovým mozečkem
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 6 hodinami
Svíčková na smetaně
andrianakovtko před 6 hodinami
Suroviny:
čočka,
celer,
mrkev,
cibule šalotka,
vývar zeleninový,
pasírované rajčata,
feferonka,
koření čubrica,
sůl,
petržel
Komentáře (2)