Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pašerácký guláš

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Doba přípravy 210 min Doba tepelné úpravy: 210 min

210 min (210 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 4-5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 783 kJ /
2 099 kcal
Bílkoviny167,15 g
Tuky109,52 g
Vláknina30,71 g
Cholesterol 405 mg
Sodík 2,35 g
Sůl5,50 g
Sacharidy100,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na kostičky. Na pánvi na sádle osmažíme pokrájenou cibuli téměř do hněda, vložíme maso, orestujeme, zaprášíme paprikou, promícháme, přidáme protlak, zalijeme trochu vodou. Přendáme do PH, dolijeme tekutinu, promícháme a hned přidáme i sůl, koření, prolisovaný česnek a dusíme téměř doměkka. Krok 2: Po 2 a ¾ hod vložíme orestované nakrájené žampiony a po další čtvrt hodině kolečka párků. Chvíli ještě necháme vařit. Zahustíme hotovou jíškou, dala jsem trochu světlé i trochu tmavé. Dochutíme majoránkou a asi po 10 minutách přidáme na kousky překrájené nakládané papriky. Prohřejeme a můžeme podávat. Krok 3: Podáváme s pečivem nebo s jinou, ke guláši vhodnou přílohou, kterou máme v oblibě (brambory, noky, knedlíky, těstoviny...). Krok 4: Kdo má pomalý hrnec s varnou nádobou vhodnou na sporák, může základ udělat rovnou v nádobě. Ke gulášům z hovězího masa je omnoho lepší si tu cibulku prostě osmažit do správné barvy i pro PH.

Zveřejněno 3. 5. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pašerácký guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qzZ0

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pašerácký guláš

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qzZ0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso hovězí, sádlo, cibule, paprika sušená sladká, voda, česnek, kmín celý, majoránka, protlak rajčatový, mouka hladká, žampióny, houby, párky, paprika

Přidat fotografie receptu