Rajčatová omáčka s makarony

Jurgen.k Kuchař: Jurgen.k

Doba přípravy: 1 hodina 6 porcí Těstoviny 8 názorů

Suroviny

Omáčka:
250 g čerstvých zralých rajčat,
spařených a oloupaných (nebo konzervovaná italská, celá i s nálevem)
200 ml rajčatového protlaku
5 lžic másla
2 dl bílého vína (Rulandské šedé)
1 cibule
1 stroužek česneku
hrst bazalky
250 g kuřecího masa
sůl
250 g makaronů
Na dozdobení:
lístky bazalky
hrst parmazánu
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolu dejte rajčata, máslo, nakrájenou cibuli a česnek, sůl a na velmi nízkém stupni vařte stejnoměrným varem bez pokličky asi 30 minut. Pak dolijte vínem, protlakem, dejte hrst bazalky a nechte provařit 15 minut.

  2. Čas od času omáčku promíchejte, případně podrťte zbývající kousky rajčat. Na závěr omáčku ochutnejte a případně osolte. Před podáváním můžete vyndat cibuli, ale není to nezbytné.

  3. Mezitím nechte vařit osolenou vodu v hrnci, dejte do ní makarony a vařte je 13-14 minut. Zatím rozehřejte olej na pánvi a nakrájené kuřecí kousky orestujte 4 minuty z každé strany.

  4. Makarony podáváme přelité omáčkou, navrch dejte lístky bazalky, kuřecího masa a parmazánu.

Poznámka

Recept byl připravován dle webu fresh.iprima.

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rajčatová omáčka s makarony

  • Eja57 Eja57

    Jurgen.k: značka? resp. výrobce? bude to moc dobré:yes: ale kdybych tam dala 200 ml klasického protlaku tak to bude špatně, proto se ptám na tu passsatu ( Valfruťáckou)

    Odpovědět

  • Jurgen.k Jurgen.k(autor receptu)

    Eja57: Tak protlak který kupuji se dá i krásně nalít .. je sice hustší ,ale dá se to :-) :yes:

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Dotaz - "protlak" - tím je myšleno co přesně? obyčejný protlak zcela jistě nenalijeme, to je kaše... myšlena passata???

    Odpovědět

  • Jurgen.k Jurgen.k(autor receptu)

    yanull: ;-):yes: děkuji

    Odpovědět

  • Jurgen.k Jurgen.k(autor receptu)

    casino: :-) Bohužel u nás v omáčce jím cibuli jen já :-D takže jí i vyndávám potom, nicméně jí krájím na velké kusy … Ono se toho dost vyvaří za tu dobu ,ale to už si každý může doladit podle svého, kdo jak jí má rád, hustší , nebo tekutější ;-):yes:

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    casino: no, já myslím, že kastrol = velká plocha dna, a dohromady 45 minut pomalého varu bez poklice to udělá "omáčkovité" dost...

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    casino: Svým postřehem s cibulí jste mne předběhl ;-) ale chválím autorovu pěknou fotografii :yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    Celkově zajímavý postup :-O ale na mou chuť by ta omáčka byla patrně málo omáčkovitá (je v ní dost tekutých složek), leč mohu se mýlit :-)
    ***
    bod 1 "... nakrájenou cibuli ..."
    bod 2 "Před podáváním můžete vyndat cibuli,..."
    No myslím, že Popelka by měla o zábavu postaráno, že ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: italská rajčatová omáčka recept

Zapomněl/a jsem heslo