Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí játra v těstíčku

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 015 kJ /
1 199 kcal
Bílkoviny114,51 g
Tuky49,18 g
Vláknina1,76 g
Cholesterol 3,27 g
Sodík 2,46 g
Sůl5,79 g
Sacharidy73,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Umyté pečienky (játra) namočíme na 1 hod do mlieka. Krok 2: Všetky prísady na cestíčko prešľaháme vidličkou. Krok 3: Pečienky obaľujeme v hladkej múke a cestíčku a hneď vyprážame na oleji z oboch strán. Krok 4: Podávame so zeleninou a pečenými zemiakmi, posypané lístočkami saturejky.

Zveřejněno 18. 5. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra v těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O3Xg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí játra v těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O3Xg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Marie Svarcova: Ďakujem. :-K

:yes::yes:pěkný recept :-K

Dajda: Ďakujem za realizáciu. :-K;-)

tejaja: Zrealizováno podle slibu s bramborovým salátem. :yes: :yes: Na 400 g jater úplně stačilo jedno větší vajíčko a 2 lžíce škrobu.

Ďakujem za milé komentáre. Ako vysvetlila Františka, pečienka je jemnejšia. Moja babička namáčala aj bravčovú pečeň.;-)

Dajda: cituji: "Možná jste se potkali s nápadem naložit játra na pár hodin do mléka. Mléko může pomoci zbavit játra výraznějších pachů, kovové pachuti a taky má nenápadný vliv na jemnost, křehkost a měkkost, ale kuřecí játra této proceduře nezbytně podrobovat nemusíte. Jsou jemná sama o sobě. Když už, tak třeba do mléka ponořte játra mražená a nechte je v něm do druhého dne povolit. Následně se mléka zbavte, ale to je asi každému jasné."

https://www.kucharkaprodceru.cz/kureci-jatra/

Dajda:
No, taky KUŘECÍ (drůbeží) játra v mléce nekoupu ;-)

Smažená játra jsem kdysi měla ve velké oblibě, ale už jsem je nejedla ani nepamatuju. Tohle určitě vyzkouším, jako přílohu si dovedu představit bramborový salát. :-8

Proč je dobré namočit játra do mléka?

Tématické fráze:
kuřecí játra v těstíčku

Suroviny:
játra kuřecí, mléko, olej, mouka hladká, vejce, škrob bramborový, koření kari, paprika sušená sladká, omáčka sojová, saturejka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu