Kuřecí játra ve vymazleném těstíčku

Suroviny

0,5 kg kuřecích jater
1 vejce
100 ml bílého vína
5 ks sušených rajčat naložených v oleji
2 PL strouhaného Parmazánu
sůl
bílý pepř
Solamyl
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme, odblaníme a rozkrojíme na větší kousky. Propláchneme je několikrát vodou a následně dobře osušíme.

  2. Do mixéru dáme vejce, bílé víno, sušená rajčata a parmazán a rozmixujeme dohladka.

  3. Přidáme tolik solamylu, aby vzniklo hustější těstíčko,které nakonec osolíme a opepříme.

  4. Osušená játra obalíme v solamylu a namáčíme do těstíčka, ze kterého je rovnou vkládáme do rozpáleného oleje.

  5. Smažíme na mírnějším ohni, aby se játra dobře propekla. POZOR : pokud smažíme příliš prudce, játra mají tendenci prskat!!

  6. Usmažené kousky pokládáme na papírový ubrousek, necháme odsát přebytečný tuk a horké podáváme (třeba s bazalkovou br. kaší - viz. odkaz v pozn.)

Komentáře k receptu Kuřecí játra ve vymazleném těstíčku

Tématické fráze: kuřecí játra v těstíčku kuřeci játra recept kuřecí játra kuřecí játra recepty těstíčko na kuřecí játra jatra v těstíčku recepty na kuřecí játra v těstíčku recept na kuřecí játra v těstíčku kuřecí játra v v těstíčku smažené kuřecí játra v těstíčku kureci jatra smazena na prudko smažený jatra v těstíčku smažené kuřecí játra top recepty kuřecí játra v bramborákovém těstě kuřecí v těstíčku kuřecí játra parmazan top recepty kureci jatra smazena kuřecí játra v bylinkovém testíčku kuřecí játra zabalené v kynutém těstíčku kuřecí játra v těstíčku bez vejce