

Kuřecí steak s klobásou a žampiony
Suroviny 4 porce
- 250 g kuřecího masa
- 150 g pikantní klobásy
- 200 g žampionů
- 200 g másla
- 150 g hladké mouky
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Nejdřív nakrájíme plátky, které pořádně rozklepeme, osolíme a opepříme.
Klobásu a žampiony nakrájíme na plátky.V pánvi maso zprudka z obou stran opečeme. Maso vyndáme, dáme na pánev klobásu a restujeme do doby, než bude klobása opečená. Pak přidáme žampiony nakrájené na plátky. Hotové vyndáme na talíř.
Omáčku uděláme tak, že do výpeku přidáme máslo a zahustíme hladkou moukou. Přidáme zpět opečené maso, opečené žampiony, klobásu a necháme dusit do měkka. Nakonec dochutíme.
Podáváme s hranolky či bramborami.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí steak s klobásou a žampiony
-
Eja57: Takových už tady bylo, co si stáli na svém u naprostých nesmyslů...
-
No, dělala jsem dnes plátky kuřecího na žampionech, mouku bych asi normálně nedávala vůbec, ale chtěla jsem to vyzkoušet - do výpeku plátek másla a zaprášit trochou mouky ( ani ne jedna zarovnaná PL), orestovat, zalít trochou tekutiny ( voda, vývar, já dala bílé víno) a chvíli provařit.... takže na dvě porce cca necelých 50 g másla a tak cca 5 g mouky a cca 2 dcl tekuté složky, svaří se trochu...bylo to akorát...
Ale zas oceňuji, že si autor stojí na svém -
bofinka: no když si to myslíš rozdhodně to blbost není kdy tak se to povolí vodou ale i tak z toho bude dobrá omáčka
-
@.jarda11: Jedna polevkova lzice (zarovnana) obsahuje cca 10 g hladke mouky. Ty pises, ze jsi mouky pridal 150 g, coz dela asi 15 lzic mouky. Nezlob se, ale to je nesmysl.....
-
casino: omáčka se dělá úplně jinak žádný bešamel z do vypeku se dá máslo zahustí se to moukou a rozředí se to vodou pokud bude hustá. A jedná se k minutku nikoli o hotovou
-
@.jarda11:
No, mohl byste se z toho vykecat bez ztráty kytičky, pokud byste do postupu někam alibisticky dopsal "podlijeme vodou"
Já bych šel na omáčku přes bešamel a na 150g mouky (+150g másla) se dává skoro 2000 ml mléka (vody) -
bofinka: a skoušela si to už ? až to vyskoušíš tak to poznáš
-
@.jarda11: Mne by vznikla urcite jiska, Tobe omacka, budiz
-
bofinka: ano vzikne omáčka co je na tom jako špatného , mám to vyskoušené
-
@.jarda11: Opravdu pridas do vypeku 150 g mouky, neni to nahodou preklep
Z 200 g masla + 150 g mouky Ti vznikne slusna jiska a bez tekutiny z ni pak omacku tezko udelas.
-
Mi by moc chutnalo