Kuřecí steak s klobásou a žampiony

@.jarda11 Kuchař: @.jarda11

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Drůbeží maso 11 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

250 g kuřecího masa
150 g pikantní klobásy
200 g žampionů
200 g másla
150 g hladké mouky
olej
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív nakrájíme plátky, které pořádně rozklepeme, osolíme a opepříme.
    Klobásu a žampiony nakrájíme na plátky.

  2. V pánvi maso zprudka z obou stran opečeme. Maso vyndáme, dáme na pánev klobásu a restujeme do doby, než bude klobása opečená. Pak přidáme žampiony nakrájené na plátky. Hotové vyndáme na talíř.

  3. Omáčku uděláme tak, že do výpeku přidáme máslo a zahustíme hladkou moukou. Přidáme zpět opečené maso, opečené žampiony, klobásu a necháme dusit do měkka. Nakonec dochutíme.

  4. Podáváme s hranolky či bramborami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kuřecí steak s klobásou a žampiony

  • zizala zizala

    Eja57: Takových už tady bylo, co si stáli na svém u naprostých nesmyslů...

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    No, dělala jsem dnes plátky kuřecího na žampionech, mouku bych asi normálně nedávala vůbec, ale chtěla jsem to vyzkoušet - do výpeku plátek másla a zaprášit trochou mouky ( ani ne jedna zarovnaná PL), orestovat, zalít trochou tekutiny ( voda, vývar, já dala bílé víno) a chvíli provařit.... takže na dvě porce cca necelých 50 g másla a tak cca 5 g mouky a cca 2 dcl tekuté složky, svaří se trochu...bylo to akorát...

    Ale zas oceňuji, že si autor stojí na svém:-D :-D:-D

    Odpovědět

  • @.jarda11 @.jarda11(autor receptu)

    bofinka: no když si to myslíš rozdhodně to blbost není kdy tak se to povolí vodou ale i tak z toho bude dobrá omáčka

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    @.jarda11: Jedna polevkova lzice (zarovnana) obsahuje cca 10 g hladke mouky. Ty pises, ze jsi mouky pridal 150 g, coz dela asi 15 lzic mouky. Nezlob se, ale to je nesmysl.....

    Odpovědět

  • @.jarda11 @.jarda11(autor receptu)

    casino: omáčka se dělá úplně jinak žádný bešamel z do vypeku se dá máslo zahustí se to moukou a rozředí se to vodou pokud bude hustá. A jedná se k minutku nikoli o hotovou

    Odpovědět

  • casino casino

    @.jarda11:
    No, mohl byste se z toho vykecat bez ztráty kytičky, pokud byste do postupu někam alibisticky dopsal "podlijeme vodou";-)
    Já bych šel na omáčku přes bešamel a na 150g mouky (+150g másla) se dává skoro 2000 ml mléka (vody)

    Odpovědět

  • @.jarda11 @.jarda11(autor receptu)

    bofinka: a skoušela si to už ? až to vyskoušíš tak to poznáš

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    @.jarda11: Mne by vznikla urcite jiska, Tobe omacka, budiz :-8

    Odpovědět

  • @.jarda11 @.jarda11(autor receptu)

    bofinka: ano vzikne omáčka co je na tom jako špatného , mám to vyskoušené :-!

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    @.jarda11: Opravdu pridas do vypeku 150 g mouky, neni to nahodou preklep :-? Z 200 g masla + 150 g mouky Ti vznikne slusna jiska a bez tekutiny z ni pak omacku tezko udelas.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Mi by moc chutnalo ;-)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo