Preclíky mojí babičky

Barce Kuchařka: Barce

Slané pečivo 6 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

1 kg hladké mouky
1 100% tuk rozpustit
1 lžička soli
1 lžička mletého pepře
1 lžička mleté pálivé papriky
3 dkg droždí
Na posypání:
hrubá sůl, kmín nebo mák
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozdělat s vodou a lžičkou cukru a nechat vzejít.

  2. Zpracovat těsto a nechat půl hodiny odpočívat.

  3. Udělat preclíky, posypat hrubou solí, kmínem, mákem. Vložit do rozpálené trouby na horní drážku, pečeme dorůžova. Plech se nemastí, ale potře sladkou vodou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Preclíky mojí babičky

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Barce: Děkuji za vysvětlení. Ale to množství vody na kvásek by se mělo do receptu dopsat. :-8 Je to důležitý údaj a dost lidí komentáře vůbec nečte a tak nezjistí, co jsi mi odpověděla. ;-) Recept je zajímavý, i když trochu neobvyklý a bylo by škoda, kdyby ho případný zájemce nemohl jen kvůli takové zdánlivé maličkosti realizovat. Když děláš tyto preclíky z poloviční dávky a dáváš 2 -2,5 dl vody, tak to znamená, že na celou dávku přijde 4 - 5 dl vody. A to už je spostu tekutiny, o které není v receptu ani zmínka. A to je škoda. V receptu by mělo být uvedeno i to, co jsi odpověděla magdalence - kolik cukru dáváš na určité množství vody na potření plechu. I to je dost důležitý údaj. Tobě to tak nepřipadá, protože jsi preclíky asi pekla již vícekrát, ale ostatní tyto důležité informace vědět nemohou.

    Odpovědět

  • Barce Barce(autor receptu)

    magdalenka: Ano nebo používám pečící papír potřeny sladkou vodou cca 1/2 malé lžičky cukru na 5cl vody

    Odpovědět

  • Barce Barce(autor receptu)

    MamlajdaD: Jen rozpuštěný tuk a kvásek rozdělaný ve vodě. Dělám to z poloviční dávky a droždí na kvásek dám do 2 -2',5 dcl vody. Jinou tekutinu nedávám

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    yanull: autor píše o potieraní PLECHU sladkou vodou...:-O

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    V surovinách zcela chybí tekutina a její množství. :-? Pokud má být těsto tužší nebo nadýchanější, je to také potřeba dopsat. Nezkušená hospodyňka by podle takto strohého receptu asi nic kloudného neupekla. Barce, zkus to doplnit. ;-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Opravdu slané preclíky potírat sladkou vodou :-O? A potírat před posypáním? Upřesněte prosím recept, děkuji.

    Odpovědět