Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 408 kJ / 336 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,79 g |
| Tuky | 16,93 g |
| Vláknina | 1,80 g |
| Cholesterol | 51 mg |
| Sodík | 13 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 18,71 g |
Postup přípravy
V hlubší pánvi rozpálíme polovinu másla a trochu olivového oleje a kotlety prudce opečeme. Přidáme jemně nakrájené šalotky a rajský protlak. Ještě krátce orestujeme a zalijeme vínem, které necháme vyvařit. Přilijeme vývar a vložíme tymián. Ztlumíme oheň, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Krok 2: Kotlety vyndáme a udržujeme v teple. Zbytek másla prohněteme s moukou, vložíme do pánve a necháme provařit, cca 20 minut. Přibližně po deseti minutách vložíme papriku, nakrájenou na jemné proužky a zmražený hrášek. Sterilovaný hrášek stačí přidat až na konci a nechat přejít varem. Krok 3: Maso vrátíme do hotové omáčky.
Zveřejněno 7. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové kotlety na víně a tymiánu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Q9B
Moje poznámka
Vepřové kotlety na víně a tymiánu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Q9B
Nejnovější recepty
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 1 hodinou
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
Fleky se zelím
Přidáno před 20 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 20 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 8 minutami
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 2 hodinami
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 3 hodinami
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 4 hodinami
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
Suroviny:
kotleta vepřová bez kosti,
víno červené suché,
cibule šalotka,
protlak rajčatový,
hrášek,
paprika čerstvá červená,
tymián čerstvý,
vývar,
mouka,
máslo,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (5)