Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 408 kJ / 336 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,79 g |
Tuky | 16,93 g |
Vláknina | 1,80 g |
Cholesterol | 51 mg |
Sodík | 13 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 18,71 g |
Postup přípravy
V hlubší pánvi rozpálíme polovinu másla a trochu olivového oleje a kotlety prudce opečeme. Přidáme jemně nakrájené šalotky a rajský protlak. Ještě krátce orestujeme a zalijeme vínem, které necháme vyvařit. Přilijeme vývar a vložíme tymián. Ztlumíme oheň, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Krok 2: Kotlety vyndáme a udržujeme v teple. Zbytek másla prohněteme s moukou, vložíme do pánve a necháme provařit, cca 20 minut. Přibližně po deseti minutách vložíme papriku, nakrájenou na jemné proužky a zmražený hrášek. Sterilovaný hrášek stačí přidat až na konci a nechat přejít varem. Krok 3: Maso vrátíme do hotové omáčky.
Zveřejněno 7. 11. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové kotlety na víně a tymiánu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Q9B
Moje poznámka
Vepřové kotlety na víně a tymiánu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7Q9B
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky se zeleninou a smaženými nudlemi
Přidáno před 4 hodinami
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno 3. 8. 2025 16:17:56
Placičky z podmáslí
Přidáno 3. 8. 2025 13:46:57
Karpatské lečo
Přidáno 3. 8. 2025 13:00:03
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno 3. 8. 2025 10:37:11
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno 3. 8. 2025 09:04:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka
ZdeKy před 32 minutami
Segedínský guláš
Tomasfaix před 33 minutami
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Elivet před 1 hodinou
Ledvinky po uhersku
Janca32 před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč
BlancaL před 2 hodinami
Žampionový guláš s cuketou
hifiklub před 3 hodinami
Čočková polévka s párkem
Janet.P před 3 hodinami
Perník z cukety
Pechova.veronika84 před 3 hodinami
Cuketové bramboráky
Pechova.veronika84 před 3 hodinami
Suroviny:
kotleta vepřová bez kosti,
víno červené suché,
cibule šalotka,
protlak rajčatový,
hrášek,
paprika čerstvá červená,
tymián čerstvý,
vývar,
mouka,
máslo,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (5)