Měkoučké vánoční perníčky
Pečení perníčků nemusí být jen náročnou záležitostí hospodyňky. Zapojte do přípravy, vykrajování a zdobení také děti. Tyto měkoučké perníčky plné másla, medu a koření budou jistě oblíbeným cukrovím nejen na Vánoce.
Suroviny pro 4 plechy
4 plechy
Nutriční hodnoty
Energie | 22 064 kJ / 5 273 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 91,13 g |
Tuky | 200,45 g |
Vláknina | 27,90 g |
Cholesterol | 1,03 g |
Sodík | 418 mg |
Sůl | 1,51 g |
Sacharidy | 762,26 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Délka pečení je nesmírně důležitá. Pokud perníčky přepečete, budou vždycky tvrdé. U prvního plechu je dobré vyzkoušet prstem. Jemně máčknout na perníček a pokud nezůstane důlek, ale pružně se vrací, jsou perníčky akorát. Pokud zůstane důlek, perníčky jsou málo pečené.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 1 hodinou
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 14 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 15 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 17 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 19 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Slané sýrové sušenky
okolobas uvařila před 7 minutami
Kachní játra na zázvoru
kokronilla uvařila před 50 minutami
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 11 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 11 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 11 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 12 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Voňavé perníkové delikatesy: Upečte si medovníky nebo staročeskou sakrajdu!
Dokonalou polevu na perníčky můžete podle našeho videa připravit dvěma způsoby, popíšeme oba postupy
Chcete ozdobit perníčky sněhem? Poradíme, jak se vyhnout nejčastějším chybám a připravit správný sníh na zdobení
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr moučkový, med, vejce, kakao, koření do perníku, skořice, prášek do pečiva, bílek, cukr moučkový, šťáva citronová
Měkoučké vánoční perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JvEg
0 názorů