Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koložvárské zelí na způsob UFO

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

2. 12. 2020 00:14

Suroviny

Porce: 6-8

Nutriční hodnoty

Energie16 202 kJ / 3 872 kcal
Bílkoviny185,98 g
Tuky209,53 g
Vláknina62,48 g
Cholesterol 714 mg
Sodík 11,00 g
Sůl26,96 g
Sacharidy292,77 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Kyslá kapusta je jedným z najlepších zdrojov vitamínu v zimnom období, takže sme ju aj tento rok pripravili 40 l keramickú nádobu. Ak sa nám zvýšila uvarená ryža a v chladničke máme mleté mäso, potrebujeme pridať iba pár drobností a chutné jedlo je na svete. Úžasná koložvárska kapusta sa dá pripraviť v UFO disku na pečenie v rúre, ale aj na záhrade či počas túry v pahrebe.

https://www.pecmaniak.store/kolozvarska-kapusta-na...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Nadja Nadja

4. 12. 2020 17:58

:-K magdalenka: hned bych si ji koupila a ochutnala, ale tady jsem ji nikde neviděla. Byla to naprosto jedinečná, úžasná a nezapomenutelná chuť. Já ji milovala.
:-K Eja57: jj, jsem sice pořád mladá, ale už hóóódně dlouho. V té konzervě byla také rýže, ale promíchaná s mletým masem - vytvarováno do kuličky.

magdalenka magdalenka

3. 12. 2020 14:18

Nadja: Z Maďarska sme kedysi tie konzervy koložvárskej kapusty dovážali. Aj teraz ich ešte vyrába Globus konzerváreň v Budapešti, sem tam kúpim na dovolenku. Ale som presvedčená, že to už chuťovo nie je "ono".

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

3. 12. 2020 13:47

Eja57: Moje tchýně to vařila dost často, od dětství žila v Maďarsku a tak se na ni nalepila maďarská kuchyně, se vším všudy!
V jejím podání to bylo tak mastné a syté, že jsem to nemohla, ale všichni ostatní to přímo .... až do posledního drobečku.

Eja57 Eja57

3. 12. 2020 13:36

Nadja: Ty už taky hodně pamatuješ:-D nooo, byla moc dobrá...ona ta kombinace zelí + rýže + to ostatní není pro české jazýčky úplně obvyklá, ale je to jedno z mých nejoblíbenějších jídel...nejlépe v malé hospůdce v Maďarsku, ale moje mi chutná taky

Nadja Nadja

3. 12. 2020 02:17

O disku jsem vygooglila toto: https://chameleonsk.wordpress.com/2013/12/08/disk-... a https://www.pecmaniak.store/co-je-happy-flame-ufo-....
Pro použití na sporáku by asi odpovídala dubleta.
Kdysi se prodávalo Kološvárské zelí v plechovce za 6,40 Kčs a móóc mi chutnalo, ale bylo trochu jiné: v zelí byl kousek moravské klobásky, kousek libového vepřového a kulička z mletého masa. ;-)

pecmaniak pecmaniak

2. 12. 2020 20:46

Eja57: Tradičné miesto pre prípravu jedla v UFO disku na pečenie je popol, alebo dohasínajúca pahreba ale môžeme použivať všade, kde je dosť tepla k tomu, aby sa ingrediencie v jeho vnútri podusili, uvarili. Možná to zkuste najít takto: Happy Flame UFO. Výborná vec aj cez zimu ;-)

Eja57 Eja57

2. 12. 2020 20:32

UFO disk - našla jsem odkaz, že existuje pouze jeden výrobce, ale toho už jsem nenašla...určitě je zajímavý především na použití na venkovním ohništi - trouba je asi spíše jen náhradní varianta, rozumím správně?
Ale :yes: by mi chutnalo, moje oblíbené jídlo:yes: a souhlasím, vrstvit, nemíchat,...až na talíří

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: zelí kysané, slanina uzená, cibule červená, česnek, plecko vepřové, paprika sušená sladká, rýže, smetana, klobása uzená, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Koložvárské zelí na způsob UFO

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PB64