Krkovička z remosky

Vepřové maso Doba přípravy: cca1,5 hodiny s přípravou 0 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: cca1,5 hodiny s přípravou 0 názorů

Suroviny 4+

500 g dobře prorostlé krkovičky
1-2 střední mrkve
4 velké brambory
sušený tymián
sušená šalvěj
1 velká nebo 2 menší šalotky
mořská sůl (krystalová)
kmín
2 dl vody
1 dl bílého vína (použila jsem dealkoholizované)

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme, rozkrojíme na čtyři stejně velké díly. Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, očištěnou mrkev na větší kousky, šalotku na středně velká kolečka.

  2. Na dno remosky dáme šalotku, přidáme maso, které obložíme brambory a mrkví. Rovnoměrně posypeme kořením, zalijeme vodou a vínem. Přiklopíme a necháme bez jakéhokoliv zásahu péct cca 80 minut, dokud maso není měkké.

Poznámka od kuchařky

Do receptu lze použít víno alkoholické dle vlastního výběru, já raději používám dealkoholizované, má jemnější chuť :). Pokud by někdo neviděl na obrázku z remosky koření, to jsem nasypala až poté, co jsem udělala fotku a neuvědomila jsem si, že je třeba to znovu vyfotit :)

Komentáře k receptu Krkovička z remosky

K receptu nejsou žádné komentáře.