Krkovička z remosky pod nivovou peřinkou

Jaromira18 Kuchařka: Jaromira18

Doba přípravy: 90 minut 3 porce Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

3 plátky libové krkovičky vysoké 2,5 cm
60 g nivy
50 ml 33% smetany
1 cibule
mletý kmín
mletý pepř
sůl
worcester
1 lžíce oleje
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku opepříme, mírně osolíme a pokapeme worcesterem. Do remosky dáme pečící papír, který v dlani zmačkáme, aby držel tvar pekáčku a potřeme ho olejem. Cibuli nakrájíme na slabé kroužky, polovinu položíme na dno, posypeme ji kmínem a dáme na ni maso.

  2. Maso pokryjeme druhou půlkou cibule. Do misky nastrouháme na jemno nivu, kterou smícháme se smetanou a stejnoměrně dáme na maso. Pečící papír přitiskneme po bocích k masu, aby peřinka zůstala jen na mase. Pečeme necelou hodinu, dokud nezezlátne povrch. Podáváme s bramborem, hranolky, rýží, já jsem uvařila bramborový knedlík.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Krkovička z remosky pod nivovou peřinkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: krkovička v perince

Zapomněl/a jsem heslo