

Tátovy žloutkové řezy
Suroviny
- 1 balíček listového těsta (250 g)
- 500 ml mléka
- 4 vejce
- 20 g cukru moučky
- 80 g vanilkového pudinkového prášku
- 2 lžíce rumu
- 150 g cukru moučky
- 3 lžíce horké vody
- 2 lžíce citronové šťávy
Postup přípravy receptu
Předehřej troubu na 200 stupňů.
Listové těsto rozkroj na poloviny a rozválej na dva pláty velké tak, aby se vešly na plech. Když koupíš rozválené těsto, rovno ho rozlož na plech. Po celé ploše těsto propíchej vidličkou, aby se na něm nedělaly bubliny a dej do rozpálené trouby zapéct asi 7 minut do růžova. Vyndej a nech vychladnout.Ve větší misce, která vede teplo, smíchej mléko, vejce, cukr a pudinkový prášek. Posaď misku na hrnec s vodou a ve vodní lázni povař, až zhoustne na krém. Potom vlož misku do studené vody a míchej, až krém vychladne. Nakonec vmíchej rum.
Jakmile vše vychladne, rovnoměrně rozetři krém na jeden plát a přiklop druhým.
V porcelánové misce smíchej cukr s vodou a citronovou šťavou a metličkou míchej, až poleva zhoustne. Potom polevou polij horní plát řezů a nech zaschnout.
Poznámka od kuchařky
zdroj: Tomás Stehlík
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tátovy žloutkové řezy
K receptu nejsou žádné komentáře.