Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 591 kJ / 3 726 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,04 g |
Tuky | 177,98 g |
Vláknina | 5,80 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 828 mg |
Sůl | 1,84 g |
Sacharidy | 435,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předehřej troubu na 200 stupňů.
Listové těsto rozkroj na poloviny a rozválej na dva pláty velké tak, aby se vešly na plech. Když koupíš rozválené těsto, rovno ho rozlož na plech. Po celé ploše těsto propíchej vidličkou, aby se na něm nedělaly bubliny a dej do rozpálené trouby zapéct asi 7 minut do růžova. Vyndej a nech vychladnout. Krok 2: Ve větší misce, která vede teplo, smíchej mléko, vejce, cukr a pudinkový prášek. Posaď misku na hrnec s vodou a ve vodní lázni povař, až zhoustne na krém. Potom vlož misku do studené vody a míchej, až krém vychladne. Nakonec vmíchej rum. Krok 3: Jakmile vše vychladne, rovnoměrně rozetři krém na jeden plát a přiklop druhým. Krok 4: V porcelánové misce smíchej cukr s vodou a citronovou šťavou a metličkou míchej, až poleva zhoustne. Potom polevou polij horní plát řezů a nech zaschnout.
Listové těsto rozkroj na poloviny a rozválej na dva pláty velké tak, aby se vešly na plech. Když koupíš rozválené těsto, rovno ho rozlož na plech. Po celé ploše těsto propíchej vidličkou, aby se na něm nedělaly bubliny a dej do rozpálené trouby zapéct asi 7 minut do růžova. Vyndej a nech vychladnout. Krok 2: Ve větší misce, která vede teplo, smíchej mléko, vejce, cukr a pudinkový prášek. Posaď misku na hrnec s vodou a ve vodní lázni povař, až zhoustne na krém. Potom vlož misku do studené vody a míchej, až krém vychladne. Nakonec vmíchej rum. Krok 3: Jakmile vše vychladne, rovnoměrně rozetři krém na jeden plát a přiklop druhým. Krok 4: V porcelánové misce smíchej cukr s vodou a citronovou šťavou a metličkou míchej, až poleva zhoustne. Potom polevou polij horní plát řezů a nech zaschnout.
Zveřejněno 17. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tátovy žloutkové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DmBx
Moje poznámka
Tátovy žloutkové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DmBx
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Vrabec moravskočeský
Přidáno před 7 hodinami
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Přidáno před 16 hodinami
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno 13. 7. 2025 14:35:01
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno 13. 7. 2025 14:23:11
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Makový dortík
Přidáno 12. 7. 2025 18:37:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře neskutečně dobré
Adrienalis před 1 minutou
Žampiony - snadno a rychle
Kajkajak před 22 minutami
Meruňkový koláč výborný
Ennia před 5 hodinami
Hovězí na divoko pro pamětníky
wolfboss před 6 hodinami
Rajčatovo-okurkový salát s mátou
Dasaja před 8 hodinami
Květák pečený v sýrové strouhance
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 9 hodinami
Brokolicový nákyp
Helen.salemiynah před 9 hodinami
Jablíčková rychlovka
Fitulka před 10 hodinami
Fazolová polévka s uzeným masem
Kajkajak před 10 hodinami
Perník z cukety
Pechova.veronika84 před 11 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
mléko,
vejce,
cukr moučkový,
pudink vanilkový,
rum,
cukr moučkový,
voda,
šťáva citronová
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.