

Mřížkový koláč ze školy
Suroviny 8 porcí
- 220 g hladké mouky
- 120 g hery
- 60 g cukru moučka
- 3 lžíce mléka
- půl prášku do pečiva
- Náplň:
- marmeláda nebo 4 jablka
- špetka skořice
- 50 g cukru moučka
- vejce na potření
Postup přípravy receptu
Z uvedených surovin zpracujeme těsto. Oddělíme 1/3 těsta na mřížky. Větší těsto vyválíme a přeneseme pomocí válečku do kulaté máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy.
Upravíme okraje, koláč naplníme jablky nebo džemem a poklademe zbytkem těsta, který vyválíme na proužky a poklademe přes sebe.
Pečeme při teplotě 200 stupňů, dozlatova.
Hotový koláč můžeme pocukrovat.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Mřížkový koláč ze školy
K receptu nejsou žádné komentáře.