Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 009 kJ / 2 392 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,88 g |
Tuky | 127,23 g |
Vláknina | 79,24 g |
Cholesterol | 130 mg |
Sodík | 3,84 g |
Sůl | 9,56 g |
Sacharidy | 172,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelenú (hnedú) šošovicu namočíme na 3 hodiny, červenú a čiernu na 1-2 hodiny. Namáčame každý druh šošovice zvlášť. Vody dávame málo, len aby boli šošovice zakryté.
Krok 2: Na panvici vyškvaríme na kocky narezanú slaninu.
Krok 3: Pridáme zelenú (hnedú) šošovicu aj s vodou, v ktorej sa namáčala, saturejku a pražíme 10 minút.
Krok 4: Vložíme čiernu šošovicu aj s vodou a opäť pražíme asi 5 minút na silnom plameni.
Krok 5: Nakoniec vložíme červenú šošovicu a zase 5 min pražíme. Vodu nepodlievame, musí sa všetka z namáčania vypariť.
Krok 6: Odstavíme z ohňa, vyberieme stonky saturejky, pridáme na tenké plátky nakrájanú stopku zeleru, osolíme, okorenáme a premiešame. Necháme vychladnúť.
Krok 7: Olej premiešame s dijonskou horčicou, octom, korením a sójovou omáčkou a prilejeme k šošovici.
Krok 8: Primiešame na malé kocky nakrájaný syr.
Krok 9: Na taniere rozložíme polníček a do stredu dáme šošovicu. Ozdobíme na polovice nakrájanými paradajkami.
Zveřejněno 24. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Salát tří čoček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LKZW
Moje poznámka
Salát tří čoček
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LKZW
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 2 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno před 23 hodinami
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 17 minutami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 50 minutami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 1 hodinou
Snadný štrúdl
Ivace před 1 hodinou
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 1 hodinou
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 1 hodinou
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 2 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 2 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 2 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 2 hodinami
Suroviny:
čočka červená,
čočka černá,
celer řapíkatý,
rajče cherry,
polníček,
slanina uzená,
sýr tvrdý,
olej olivový,
saturejka,
hořčice dijonská,
omáčka sojová,
ocet vinný bílý,
pepř,
sůl
Komentáře (3)