Housky - zajíčci
Kynuté těsto může být zpracováno i zábavnou formou. Svým dětským koledníkům můžete na Velikonoce připravit občerstvení ve tvaru roztomilých zajíčků. Z kynutého těsta podle návodu vytvarujete dokonalé ušáky.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
10 ks
Nutriční hodnoty
Energie | 9 489 kJ / 2 268 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,50 g |
Tuky | 34,57 g |
Vláknina | 24,26 g |
Cholesterol | 15 mg |
Sodík | 5,28 g |
Sůl | 13,10 g |
Sacharidy | 405,58 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento velice jednoduchý postup tvarování jsem viděla opět na polských stránkách s recepty, těsto jsem si udělala svoje. Lze ale použít jakékoliv kynuté těsto, slané i sladké. A velikost ušáků zvolíme taky podle svých potřeb.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 4. 2021 09:25
3. 4. 2021 07:58
29. 3. 2021 07:49
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 4 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 7 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 10 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 13 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 35 minutami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 4 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 4 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 5 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 5 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 5 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 6 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 6 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 6 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Další recepty
Suroviny: mouka hladká, mouka celozrnna pšeničná, mouka celozrnná žitná, sůl, jogurt, olej, voda, cukr krupice, droždí čerstvé
Housky - zajíčci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qKlD
3 názory