Zapékané veganské tortilly s bazalkovým dipem (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)
Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 135 kJ / 32 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,26 g |
| Tuky | 0,08 g |
| Vláknina | 2,94 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 6,30 g |
Postup přípravy
Lilek nakrájíme na plátky, posolíme a necháme 20 minut vypotit. Otřeme vlhkost a případnou hořkost ubrouskem a lilek pokrájíme na hranolky. Cibulku a pórek pokrájíme na kolečka, papriku na proužky, rajče a žampiony na plátky. Krok 2: Na 2 PL olivového oleje orestujeme cibulku a pór. Přidáme na hranolky nakrájený lilek, přisypeme kumín, chvíli restujeme, přihodíme pokrájenou papriku, žampiony a prolisovaný česnek, opět opečeme, nakonec vložíme rajčata, pokrájená na měsíčky, přiklopíme poklicí a pár minut dusíme. Vlijeme konzervu fazolí v tomatě, prohřejeme. (Pokud je směs řídká, část fazolí rozmixujeme na pastu a tou směs zahustíme.) Krok 3: Ochutnáme a případně doladíme chuť chilli kořením, sójovou omáčkou...Tortilly naplníme, náplň uzavřeme. Zapečeme z obou stran, třeba na suché pánvi. Aby byly pěkně placaté na skus, zatížíme při zapékání například dřevěným prkénkem. Krok 4: Dip :
Hustý bílý jogurt dochutíme solí, prolisovaným česnekem a bazalkou
Zveřejněno 28. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapékané veganské tortilly s bazalkovým dipem (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rLmB
Moje poznámka
Zapékané veganské tortilly s bazalkovým dipem (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rLmB
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 18 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 23 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 1 hodinou
Kokosová očka
Sima1996 před 7 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 10 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 10 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 10 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 10 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 11 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 11 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 12 hodinami
Suroviny:
cibulka lahůdková,
pórek,
lilek,
rajče,
paprika,
žampióny,
kukuřice,
fazole v rajské omáčce,
česnek,
olej olivový,
sůl,
jogurt bílý,
bazalka čerstvá,
česnek,
sůl
Komentáře (1)