Jehněčí na majoránce s bramborem
Jehněčí maso se u nás nejčastěji připravuje na jaře, zejména v období Velikonoc. Pokud se vám podaří sehnat pěkný kousek takového masa, zkuste tento recept. Maso se zeleninou stačí podusit a doplnit jemnou omáčkou s majoránkou a česnekem.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 252 kJ / 1 494 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 206,48 g |
Tuky | 63,30 g |
Vláknina | 7,19 g |
Cholesterol | 780 mg |
Sodík | 787 mg |
Sůl | 1,90 g |
Sacharidy | 22,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Přední očištěné, odblaněné a vykostěné maso nakrájíme na stejné kousky a osolíme.
Krok 2: V hrnci na půlce másla zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu a společně krátce orestujeme. Přidáme připravené maso, podlijeme vroucí vodou a dusíme pod poklicí doměkka.
Krok 3: V druhém, větším hrnci připravíme ze zbylého másla a mouky světlou jíšku. Zředíme ji na zahoustlou omáčku vývarem (který jsme ideálně uvařili z kostí a odřezků při čištění masa). Přidáme prolisovaný česnek, majoránku, papriku, podušené měkké maso i se zeleninou a malou chvíli ještě povaříme.
Krok 4: Ještě horké podáváme s vařenými bramborami.
Zveřejněno 14. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí na majoránce s bramborem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nl96
Moje poznámka
Jehněčí na majoránce s bramborem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nl96
Nejnovější recepty
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 8 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 8 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 8 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 8 hodinami
Grilované masovo-zeleninové špízy s bouchaným bramborem
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 3 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 3 hodinami
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 4 hodinami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 5 hodinami
Džem z červeného rybízu
douver před 6 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z pánve
pesmax před 6 hodinami
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 8 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 9 hodinami
Provensálská vepřová kýta
E. J. K. před 9 hodinami
Staročeský bedlový kuba
NIDEC před 9 hodinami
Suroviny:
maso jehněčí,
mrkev,
petržel,
cibule,
česnek,
celer,
máslo,
mouka hladká,
majoránka,
paprika sušená sladká,
sůl,
vývar masový
Komentáře (4)