Vepřové maso zapečené ve smetaně
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 781 kJ / 1 860 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 128,83 g |
| Tuky | 134,07 g |
| Vláknina | 5,40 g |
| Cholesterol | 400 mg |
| Sodík | 2,30 g |
| Sůl | 5,65 g |
| Sacharidy | 32,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Z jedné strany natřeme hořčicí a obalíme v mouce. Na pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme k ní cibuli a orestujeme. Pokud slanina pustí málo tuku, přidáme kousek másla.
Krok 2: Pak vložíme obalenou stranou maso na tuk a opečeme, po chvíli obrátíme. Přendáme do zapékací mísy a zalijeme smetanou, v troubě zapečeme maso doměkka.
Podáváme s bramborem.
Podáváme s bramborem.
Zveřejněno 21. 6. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové maso zapečené ve smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/10Q0
Moje poznámka
Vepřové maso zapečené ve smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/10Q0
Nejnovější recepty
Kuřecí prsa, pečená zelenina a vejce (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 12 hodinami
Focaccia bez hnětení
Přidáno před 16 hodinami
Hrníčkové řezy s vanilkovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Nakládaný zrající sýr
Přidáno před 17 hodinami
Ořechové vánoční stromečky
Přidáno před 19 hodinami
Vepřový steak z kotlety se smaženou cibulí a sazeným vejcem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolice v nivové omáčce
zpravodaj1 před 5 hodinami
Chleba z celozrnné mouky a ovesných vloček
zpravodaj1 před 5 hodinami
Teplý salát z pekingského zelí s kuřecím masem
zpravodaj1 před 5 hodinami
Tvarohová štola
janatka před 7 hodinami
Rychlá kompotová buchta
brtna před 8 hodinami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
bohdana před 8 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
HonzaR před 9 hodinami
Gnocchi se sýrovou omáčkou
Sima1996 před 10 hodinami
Suroviny:
pečeně vepřová,
hořčice dijonská,
mouka hladká,
slanina anglická,
pepř,
máslo,
cibule,
smetana
Komentáře (1)