Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí líčka na cibuli a česneku ...

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 997 kJ /
716 kcal
Bílkoviny17,93 g
Tuky32,48 g
Vláknina55,26 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 660 mg
Sůl1,83 g
Sacharidy70,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 160°-170° C spodek/ vršek. Líčka očistíme a nakrájíme na kusy (větší než na guláš). Oloupanou cibuli nasekáme nahrubo, 8 stroužků česneku nakrájíme na plátky, očištěný celer nakrájíme na hranolky. Krok 2: V rozehřáté hluboké pánvi necháme opéct cibuli do zlatavé barvy. Přidáme osolené, opepřené maso a necháme zatáhnout ze všech stran. Pak přendáme do pekáčku, přidáme celer, rozmarýn, worcester a podlijeme asi 100 ml horké vody. Vložíme zakryté poklicí do předehřáté trouby na 2,5-3 hodiny. Krok 3: Troubu vůbec neotevírám aspoň 2 hodiny (pekáč Ultra Pro). Pak zjistíme, jak je maso měkké a ještě vrátíme na 30 minut až 1 hodinu - to už se maso jen rozplývá. Maso dáme stranou, omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme. Přidáme prolisovaný zbylý česnek, proužky papriky, dle chuti dosolíme a vrátíme maso. Krok 4: Podáváme se šťouchaným bramborem, bramborovou kaší, bramborovým knedlíkem, ale lze i s rýží nebo houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 5. 7. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka na cibuli a česneku ...

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GL88

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka na cibuli a česneku ...

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GL88

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

RubyRom: v Klatovech - řeznictví MÚÚÚÚ a Zeman maso uzeniny :-K zkus tu středu po obědě, dopoledne vozí zboží :-)

RubyRom: :-) díky za komentář, tady to problém není kupuji je občas u stejného řezníka a k mání jsou prý každou středu, dají koupit i na netu. Zkusila bych se zeptat u řezníka v okolí případně u jiného ale asi ty středy jsou pro takové zboží běžné všude. Vepřová nebo osso-bucco bývají i v supermarketech :-K hezký den

Výborné, jen ta líčka nikde nevidím u řezníka. Asi je to vzácnost je sehnat.:yes::yes:

Suroviny:
líčka hovězí, sádlo, cibule, česnek, celer, sůl, pepř mletý, omáčka worcesterová, rozmarýn, paprika čerstvá červená

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu