Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 865 kJ / 1 641 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 224,67 g |
Tuky | 21,00 g |
Vláknina | 71,88 g |
Cholesterol | 480 mg |
Sodík | 881 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 121,69 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme, nakrájíme na proužky a to oba druhy. Osmahneme, přidáme na kostky nakrájené hovězí, rajský protlak, mletou papriku sladkou a pálivou, promícháme, osolíme, přidáme pepř.
Krok 2: Podlijeme hovězím vývarem, maso také pustí vlastní šťávu.
Krok 3: Guláš vaříme na mírném plameni 2-2,5 hodiny nebo dle měkkosti masa. Díky cibuli nám guláš zhoustne, takže nepřidáváme nic k zahuštění. Nepřidávám žádný česnek, majoránku ani jiné koření. Myslím, že takto nejlépe vynikne chuť hovězího masa. Záleží ale na vás.
Krok 4: Rada: pokud máte maso po 1 hodině ještě hodně tvrdé, přidejte 1/2 lžičky kypřícího prášku. Nemusíte se bát, nijak to nezmění chuť pokrmu, maso bude krásně měkké .
Zveřejněno 28. 9. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí guláš podle Sybily
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kJ0N
Moje poznámka
Hovězí guláš podle Sybily
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kJ0N
Nejnovější recepty
Kuřecí yakitori
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí tandoori špízy s koriandrovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Oklahoma smashburger
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kousky v lepkavé omáčce s pak choi
Přidáno před 14 hodinami
Třešňová granita
Přidáno před 19 hodinami
Broskvový kompot
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makový koláč s třešněmi
Moanka před 2 hodinami
Vepřové plátky s těstovinami
Moanka před 2 hodinami
Hrníčková bublanina
Pechova.veronika84 před 2 hodinami
Koláč s rebarborou a tvarohem
Lucie Hertlova před 10 hodinami
Řezy ORGASMUS
jaroslava.muckova61 před 14 hodinami
Vepřové srdce na smetaně
Sahula před 15 hodinami
Guláš z vepřového srdce a jater
Sahula před 15 hodinami
Křenová krkovička pečená s brambory
Sahula před 16 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Werronika před 16 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Evculina84 před 17 hodinami
Suroviny:
cibule,
kližka hovězí,
cibule červená,
protlak rajčatový,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
vývar hovězí,
pepř,
olej
Komentáře (1)