Červená řepa - dušená

recepty73 Kuchař: recepty73

Doba přípravy: 30 minut 3 porce Zeleninová jídla 1 názor

Suroviny

500 g červené řepy oloupané
1 ks cibule větší
olej nebo sádlo
sůl
drcený kmín dle chuti
ocet dle chuti
cukr krupice dle chuti - nemusí být
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Pokrájenou cibuli si na oleji osmažíme do světlezlaté barvy. Pak přidáme hrubě nastrouhanou řepu, ochutíme solí, kmínem a pod poklicí dusíme doměkka dle stáří řepy 20-30 minut. Podlévat většinou není nutné, řepa si sama pustí vodu, ale pokud je třeba, použijeme trochu vývaru či vody.

  2. Jestliže máme rádi výraznější sladkokyselou chuť řepy, přidáme i trochu cukru a poté i více octa. Jestliže chceme řepě zachovat její "gró", po podušení dle chuti přidáme jen trošku octa.

  3. Stejně tak je to i se zahuštěním. Buď necháme řepu čistě jen ochucenou a bez zahušťování, nebo můžeme nakonec zaprášit troškou hladké mouky, kterou ještě s řepou krátce provaříme. Zahustit můžeme také jemně nastrouhanou bramborou, kterou budeme dusit společně s řepou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Červená řepa - dušená

Tématické fráze: dušená červená řepa červená řepa recepty recepty z oloupane repy dusena cvikla recepty recepty z cervene repy červená řepa dušená recept recept cervena repa na cobulce recept na dušenou červené řepy červená řepa do trouby top recepty červená repa dušená červená řepa s masem dušená červená řepa dušená červená řepa recept dušená řepa dusena repa sladkokysela