Polévka z krůtích dílů s drožďovými knedlíčky
Připravte výbornou polévku s drožďovými knedlíčky na sváteční den, nebo i jako luxusní vývar během týdne. Knedlíčky mu dodají výživovou hodnotu a nezadají si ve své chutnosti s těmi játrovými.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 757 kJ / 1 137 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,48 g |
Tuky | 27,20 g |
Vláknina | 26,39 g |
Cholesterol | 273 mg |
Sodík | 1,38 g |
Sůl | 2,31 g |
Sacharidy | 161,34 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné krůtí díly dáme do hrnce se studenou vodou, přidáme koření v čajovém vajíčku, sůl a přivedeme k varu. Sesbíráme případnou pěnu a na snížené teplotě necháme táhnout (po 20 minutách vyndáme křídla, ta třeba upečeme s nádivkou) a dál táhneme cca 1 hodinu, přidáme česnek a očištěnou zeleninu. Vaříme do změknutí zeleniny a zatím připravíme knedlíčky.
Krok 2: Na pánvi na sádle zpěníme jemně nasekanou cibuli. Když začne cibule zlátnout, přidáme rozdrobené droždí a necháme rozpustit. Když se začne přichytávat ke dnu, vařečkou odlupujeme přichycené droždí ode dna, než začne trochu hnědnout.
Krok 3: Když je droždí opečené, odstavíme pánev a necháme mírně zchladnout. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku, postupně přidáváme strouhanku a uhněteme kompaktní hmotu. Vytvarujeme malé knedlíčky velikosti hracích hliněných kuliček.
Krok 4: Vývar přecedíme, zeleninu nakrájíme nadrobno a vrátíme, maso z krků obereme do polévky. Vývar přivedeme opět k varu a zavaříme do vývaru knedlíčky, hotové se zvětší a vyplavou na povrch.
Krok 5: Polévku dochutíme dle potřeby solí, pepřem, přidáme nasekaný libeček nebo petrželku.
Zveřejněno 25. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka z krůtích dílů s drožďovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xOPn
Moje poznámka
Polévka z krůtích dílů s drožďovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xOPn
Nejnovější recepty
Jablečný závin podle Míši Landové
Přidáno před 3 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Přidáno před 4 hodinami
Losos s liškami ve smetanové omáčce
Přidáno před 20 hodinami
Polévka z čerstvého zelí s houbami a bramborem
Přidáno před 22 hodinami
Tvarohové nanuky
Přidáno 1. 8. 2025 08:02:02
Uherská pěna podle ČSN
Přidáno 1. 8. 2025 07:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plátky panenky na másle
j-mart před 16 minutami
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
Routeu před 19 minutami
Pečené vepřové kotlety
Kykolka před 19 minutami
Kuře na paprice
Kykolka před 27 minutami
Churros s čokoládou (Čuros)
jestedka před 30 minutami
Chutné vafle
Saminka před 55 minutami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
pesmax před 1 hodinou
BBQ (barbecue) omáčka
taxiotik@seznam.cz před 1 hodinou
Chilli con carne
Tomasfaix před 2 hodinami
Čočková polévka s uzeninou
danielle72 před 2 hodinami
Suroviny:
koření nové koření,
pepř černý,
česnek,
mrkev,
petržel,
celer,
droždí,
cibule,
vejce,
strouhanka,
česnek,
majoránka,
sůl,
pepř mletý,
sádlo,
libeček
Komentáře (13)
Vážené kvasnice jsem už hodně dlouho neviděla,bývaly moc dobré