Pečené slepičí díly

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

4 porce Drůbeží maso 3 názory

Suroviny

stehna a prsa i s kůží z vařené slepice
hrnek vývaru ze slepice
směs koření Andělská křidélka (je trochu pikantní)
směs koření Zlaté kuře
sůl (je-li potřeba - směsi koření jsou dosti slané)
anglická slanina (nebo slabší plátky uzeného špeku či uzeného bůčku – co je po ruce)
1 větší červená kapie
3-4 žampiony
3 velké stroužky česneku
1 noha klobásy
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vařené slepičí díly dáme do pekáčku, posypeme oběma druhy koření, v případě potřeby přisolíme. Podlijeme vývarem, poklademe plátky slaniny, dáme do trouby a pečeme asi 30 minut při teplotě 175º C.

  2. Pekáček vyndáme z trouby, přidáme na proužky pokrájenou papriku, na kolečka pokrájenou klobásku, na plátky pokrájené žampiony a na plátečky pokrájený česnek. Přikryjeme poklicí, pokud nemáme, tak alobalem, a pečeme dalších 25-30 minut.

  3. Pak alobal odstraníme, stehna a prsa vyndáme nahoru na zeleninu a chvíli dopečeme na barvu při 200-220º C. Kdo chce, může sosík zahustit 1–2 lžičkami hotové jíšky.

  4. Podáváme s rýží, s bramborami i s těstovinami, co kdo rád. Milovníci knedlíků bez výčitek s knedlíky. Přidáme k tomu i mísu zeleninového salátu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Pečené slepičí díly

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    MamlajdaD: U nás sa povie uslintaný ako pes, ale jedného Hektora som poznala, ten ale nebol uslintaný, bol to krásny vlčiak. :-D;-)

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autorka receptu)

    tejaja: Terezko, tak já na ty tvoje krásný fotky koukám, koukám a sliny mi kapou jako Hektorovi, (Hektor je jméno psa, to se tady v Česku tak říká:-Q:-D) Jsou to moc parádní fotky! :yes: Děkuju nastokrát, mám velikou radost! :-K A máte na Slovensku taky mlsného uslintaného Hektora?:-D:-D Nebo to říkáte jinak?;-):-D

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Šikovný spôsob ako využiť sliepku z polievky. Akurát nekupujem koreninové zmesi, tak som pozrela, čo všetko obsahuje zkorenie Andělská křidélka a pridala to každé zvlášť: mletú papriku, chilli, kurkumu, soľ (zmes jej obsahuje až 55%) a za Zlaté kuře rozmarýn, cesnak a trocha kmínu. :-D Bolo to dobré. :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: slepice pečena recepty pečená slepičí stehna

Zapomněl/a jsem heslo