Škvarečky ze odřezků vepřového
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Ze skvarku, ktere nam zbyly, muzeme udelat treba skvarkovou pomazanku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 9. 2013 10:31
ludkyr: sádlo se musí zpočátku jen zvolna vařit a až pustí dost tuku, teprve zvýšit teplotu. Moje mamka, když jsme od někoho dostali krupičkovaté sádlo, říkala - chvátali na něj
18. 9. 2013 10:12
Někdy se mi stane, že mám sádlo po ztuhnutí krupičkovaté. Někde jsem četla nějaký fígl, co v průběhu škvaření udělat, aby se to nestalo, ale bohužel jsem si to neschovala. Zná někdo recept na to aby sádlo nekrupičkovatělo?
Děkuji
Děkuji
4. 9. 2009 22:43
Neamyvůbec si takhe neber.Kdo chce ten ochutná a o názvu nebude přemýšlet,věř mi.Nakonec tomu budou říkat sádlo od Neami a bude to.Jinak přeji v takové kuchynihodně příjemného vaření a určitě se tam můžete jeden od druhého hodně naučit.
Jinak tě moc vítám na Topkách a doufám že tu zůstaneš a připojíš se i do Pokecu a diskuzí.
Jinak tě moc vítám na Topkách a doufám že tu zůstaneš a připojíš se i do Pokecu a diskuzí.
4. 9. 2009 22:29
tak jen abych se ospravedlnila, a doufam ze me naukamenujete. je mi 19 a zacla jsem varit pret 3 mesici a to v Anglii na baraku kde je 9 lidi a mame spolecnou kuchyn, takze moje kulinarske zazemi neni ruzove, ty recepty tu davam pro stejne zoufalce jako jsem ja, kteri se musi otacet ale jeste poradne nic neumi. o body mi vazne nejde, a nazev zmnenim kdyz to tu nekomu tak lezi v zaludku. ale jinak diky za dalsi tipy na jinak zpracovane sadlo.
13. 8. 2009 19:42
Hella, kedysi som kdesi v časopise videla sádlo ako darček, v keramickom hrnčeku a keď tá masť už skoro úplne stuhla, tak sa navrch opatrne položil bobkový list a celé čierne korenie. Veľmi sa mi to páčilo, tak som urobila takýto darček sestre. Masť bola jemne aromatizovaná, ale zase nie príliš, lebo to ochucovalo vlastne len zvrchu.
13. 8. 2009 19:32
Kdysi jsem zkoušela jeden recept na Voňavé sádlo. Když bylo napůl vyškvařené, přidával se bobkový list, celé nové koření. celý pepř, na kolečka pokrájená cibule a sůl. Bylo to zvláštní a velmi dobré, ale měla jsem to udělat z menší dávky. Bylo to totiž velmi aromatické a za chvíli už nám to lezlo krkem, tak jsem to spotřebovala pod maso.
11. 8. 2009 10:38
Moje tchýně škvaří sádlo jedině z mletého sádla, ale má na to speciální kolečko do masového mlýnku - s většími otvory. Z toho jsou potom i ty "škvarky" - trochu jako škvarky. Pokusím se ho vyfotit
11. 8. 2009 10:12
Světlanko, to je ale s tím namletím fakticky dobrej nápad,zapíšu si to za uši a vyzkouším, jen co budu škvařit-díky
11. 8. 2009 09:59
No já škvarky teda můžu Ale škvarkový placky taky, takže by to bylo super. Určitě vyzkouším, díky za tip
11. 8. 2009 09:42
Martysku, když vyloženě neškvaříš sádlo kvůli škvarkům, tak to určitě s tím mletím zkus...sádla je opravdu víc...nemáš sice škvarky jako-takové, ale v podstatě připravenou "směs" na pagáčky nebo na pomazánku...anebo "jen" škvarkové sádlo...
11. 8. 2009 09:08
Já sádlo škvařím v pekárně na chleba na program marmeláda, podle možností sádla se musí nechat program běžet tak 2x-3x, takže to trvá dýl, ale je to bez práce a bez té vůně, tu nemusim, navíc jí můžu zapnout i venku na zahradě.
Dávám taky trochu vody nebo mlíka a přiznám se, že trochu solím. Na co ta sůl může mít vliv? Na řídnutí nebo na trvanlivost?
Namlít mě nenapadlo, dobrý tip, asi je z toho i víc sádla, ne?
Dávám taky trochu vody nebo mlíka a přiznám se, že trochu solím. Na co ta sůl může mít vliv? Na řídnutí nebo na trvanlivost?
Namlít mě nenapadlo, dobrý tip, asi je z toho i víc sádla, ne?
11. 8. 2009 08:09
Bibinko taky dávám mlékojo a trochu kmínu
11. 8. 2009 06:10
Ach jo. Hned se pozná, že začne pršet a zkazí se počasí. Že je to znát ? Stačí mrknout do PC a ani není třeba koukat z okna .Ale nebojte. Prý teplo bude celý srpen. HI HI. Tak rychle podat ruce a jít něco dobrého uvařit. Václav
11. 8. 2009 05:57
...zkuste sádlo nenakrájet na kostičky, ale pomlít na masovém mlýnku...nádherně se vyškvaří a zůstane Vám "základ na škvarkovou pomazánku"...vynikajíci na chleba......proč všechno dobré je tak strašně nezdravé
10. 8. 2009 20:06
Já dávám ke škvaření sádla mléko, které sevypeče, ovšem sádlo je přímo sněhově bílé a moc hezky to vypadá i chutná.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 1 hodinou
Pečené batáty
Přidáno před 1 hodinou
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 3 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 14 minutami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 1 hodinou
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 2 hodinami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 2 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 2 hodinami
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 3 hodinami
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Škvarková pomazánka je výborná a jednoduchá. S námi ji zvládnete na jedničku
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: škvaření sádla skvareni veproveho sadla jak škvařit vepřové sádlo škvaření sádla s mlékem vepřové sádlo řemenové sádlo jak vyskvarit sadlo vepřové sádlo na škvaření škvaření sádla recept lis na škvarky škvaření sádla v domácí pekárně vepřové škvarky vyškvaření sádla jak vyškvařit vepřové sádlo domácí vepřové sádlo jak škvařit sádlo vepřove sadlo škvařeni krupičkovaté sádlo domácí vepřové škvarky pomazánka z vepřového pečeného masa a škvařeného sádla
Suroviny: maso vepřové
Škvarečky ze odřezků vepřového
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D9Wy
28 názorů