Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 287 kJ / 308 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,23 g |
| Tuky | 17,36 g |
| Vláknina | 9,02 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 38 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 25,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předem dáme vařit krůtí krky spolu s kořením v čajítku na silný tažený vývar. Přivedeme k varu, mírně osolíme, stáhneme teplotu na minimum a táhneme dokud maso nejde lehce vidličkou od kosti. Maso vidličkou natrháme .
Krok 2: Před koncem vaření ve větší silnostěnné pánvi nasucho opečeme řeznou stranou dolů půl oloupané cibule, půlky očištěných rajčat až dotmava cca 3-4 minuty, nakonec do odstavené pánve přidáme naplocho rozpůlený oloupaný česnek.
Krok 3: Vše necháme mírně vychladnout a rozmixujeme s chipotle vločkami a poté na lžíci olivového oleje restujeme cca 5 minut. Přilijeme vývar a vaříme cca 10 minut. Podle chuti dosolíme a opepříme. Zatím nakrájíme tortilly na proužky asi 0,5 cm široké a osmažíme je na oleji dozlatova, vyndáme na papírové utěrky odsát přebytečný tuk.
Krok 4: Avokádo podélně rozkrojíme, odstraníme pecku, lžící dužinu vyndáme ze slupky, nakrájíme na plátky a pokapeme limetkou.
Krok 5: Do misek dáme trhané maso, zalijeme vývarem, přidáme osmažené proužky tortill. Plátky avokáda vložíme před podáváním do polévky a přidáme lístky koriandru. Zvlášť podáváme klínky limetky a papričku nakrájenou na kolečka.
Zveřejněno 17. 6. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní aztécká polévka - Sopa azteca
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6O8Q
Moje poznámka
Pikantní aztécká polévka - Sopa azteca
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6O8Q
Nejnovější recepty
Domácí datlová pasta
Přidáno před 7 minutami
Ořechová vosí hnízda podle Josefa Maršálka
Přidáno před 5 hodinami
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 20 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 21 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 23 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno 18. 12. 2025 12:01:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krůtí maso na kari se smetanou
josef.ridic před 1 minutou
Rýžový nákyp
josef.ridic před 2 minutami
Jablečný koláč našich babiček
[email protected] před 1 hodinou
Vepřové maso v mrkvi
RadmilaS před 3 hodinami
Koňakové řezy
janatka před 4 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Vrbaska před 5 hodinami
Medovníkové koule
evik_svistik před 5 hodinami
Kokosky
veveruska73 před 13 hodinami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 14 hodinami
Suroviny:
vývar masový,
krky krůtí,
pepř,
koření nové koření,
cibule,
rajče,
česnek,
olej olivový,
chipotle,
sůl,
pepř mletý,
avokádo,
koriandr čerstvý,
tortilla kukuřičná,
olej
Komentáře (8)
Kromě toho, Maruško, že jsem se jich fakt najedla, nikde, nikdy nedávají tu cibuli, rajčata opečené. A nesypou koriandrem! Pálivá také není, tu si dělám tak doma.
Jinak užasný recept, jsem zvědavá, jestli ji někdo tady uvaří