Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lečo jako polotovar

Bohatou úrodu rajčat a paprik můžeme zavařit a díky tomu ji využijeme kdykoliv později během roku. Polotovar z tohoto receptu má výhodu v tom, že lze použít nejen na přípravu leča, ale také kdykoliv, kdy potřebujeme rajčata a papriky.

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

13. 8. 2009 17:37

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Takto pripravené "lečo" má tú výhodu, že ho možno použiť nielen na prípravu leča, ale akéhokoľvek jedla, do ktorého potrebujeme papriky a paradajky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ivana Ch

7. 8. 2010 04:38

Dělám taky takhle už hodně dlouho.

markussa

20. 9. 2009 19:43

vcera jsem udelala taky leco podle tohoto lehkeho receptu a super rychle a snadne;-)

Merylas Merylas (moderátorka)

16. 9. 2009 20:55

Zeleninové lečo jsem si taky léta připravovala sama. Zeleninu jsem ale krátce nejprve podusila a pak sterilovala. Dávala jsem i cibuli.

evča

16. 9. 2009 17:00

Ahojky,tak mám syna na procházce tak jdu skusit tvůj nejjednoduší recept na přebytek rajčat a papriky co se nám urodilo.:-D:-)):-)):-D

Jana Pá

10. 9. 2009 20:03

už mám 8 skleniček- zavařeno, věřím, že to vydrží:-D:-!:yes:posílám bodánka, je to moc jednoduché a věřím, že to bude i použito ke všemu papáníčku;-):-!:-D:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

27. 8. 2009 13:06

Taky dělám, solím a hojně využívám. Vloni se něco stalo a všechny sklenky jsem vyhodila:-(, vůbec nevím, proč. Přitom je opravdu dělám každý rok a s úspěchem. Vždycky se hodí, třeba i do rizota. Je to asi rokem, protože i broskvě zavařuji každý rok a jeden rok dovezené nádherné broskve z Jižní Moravy i pro mé kámošky se nám taky všem pokazily. No, tak nevím, proč.:-S Každopádně, tejaja za lečo +:yes:

Martina

27. 8. 2009 12:37

Také zavařuji,ale bez soli :-)

magdalenka magdalenka

13. 8. 2009 18:29

Robím tiež a bez soli. Alebo zmes dám do malých téglikov, nádob s vekom a zamrazím. Také množstvo, čo spotrebujem naraz v zime, napr. do guláša a pod.

Věrka.

13. 8. 2009 18:16

Já tohle taky dělám a jsem s tím ohromě spokojená. Ani to nesolím a pak to mohu bez problémů použít úplně na všechno. S tou cuketou to není špatný nápad, pár sklenic si tak udělám.

Hanalka344

13. 8. 2009 18:11

Také toto lečo dělám léta, jen poslední dobou jak se rodí stále více cuket, přidávám i cukety nakrájené na kostičky.:yes:

tejaja tejaja

13. 8. 2009 17:47

Laďka, teraz som pred chvíľou dozavárala, tak ma to napadlo, že tak jednoduchá záležitosť tu nie je. Mne sa osvedčilo práve takto zavárať kvôli tomu mnohostrannému použitiu.;-):-D

spagetka spagetka

13. 8. 2009 17:41

No prosím, opět naprosto obyčejný recept, nic moc, dělám ho už léta a jak to že ho sem dala Terezka ane já??? :-D:-D:-D:-D (Terezka mě zcela určitě pochopila, jak to myslím ;-))Jinak :yes: Jo já přidávám na sklenici ještě lžičku tymiánu.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: lečo recept lečo příprava leča lečo zavařenina lečo do mrazáku sterilizujeme lečo zavárané lečo zavaranie leča zavařenina lečo lečo recepty zeleninové lečo zavarenina zeleninové lečo do sklenic recept na leco zavareniny leco sterilizovanie leca leco zavaranie lečo ze sklenice lečo zavařit lečo recept na zavařování lečo do sklenic

Suroviny: paprika, rajče, sůl

TopRecepty.cz

Lečo jako polotovar

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OyGL