Domácí lečo do mrazáku

Zavařeniny Doba přípravy: 30 minut 0 názorů

Zavařeniny Doba přípravy: 30 minut 0 názorů

Suroviny 6 kelímků od Ramy

3/4 kg cibule
3/4 kg bílých paprik
1,100 kg rajčat (oloupaných)
3/4 lžičky soli
1 lžíce octa
5 lžic oleje

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na silnější polokroužky nebo čtvrtiny a necháme na oleji zesklovatět, přidáme na kostičky nakrájenou papriku, přikryjeme poklicí a dusíme na středním stupni (já na 3°) 15 minut, pak přidáme na kousky nakrájená oloupaná rajčata, přidáme ocet a sůl, promícháme a opět dusíme pod poklicí 12 minut.

  2. Sundáme z plotýnky, necháme chvilku vystydnout a pak nandáme do kelímků od čehokoliv a po úplném vychladnutí dáme do mrazáku.

  3. Lečo dávám pod maso, na pizzu, prostě kdo co má rád. Je úžasně voňavé.

Komentáře k receptu Domácí lečo do mrazáku

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: zeleninove leco do mrazaku výroba domácího leča výroba leča příprava leča jak zmrazit lečo domácí lečo příprava leča do mrazáku domácí výroba leča příprava domácího leča priprava na leco domácí lečo do skleníc leco priprava leco zmrazit recept na zeleninové lečo do mrazáku připrava lečo lečo ocet recept na výrobu leča domácí lečo zavařování jak zamrazit lečo lečo vyroba