Domácí lečo do mrazáku

kustka Kuchařka: kustka

Doba přípravy: 30 minut 6 kelímků od Ramy Zavařeniny 0 názorů

Suroviny

3/4 kg cibule
3/4 kg bílých paprik
1,100 kg rajčat (oloupaných)
3/4 lžičky soli
1 lžíce octa
5 lžic oleje
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na silnější polokroužky nebo čtvrtiny a necháme na oleji zesklovatět, přidáme na kostičky nakrájenou papriku, přikryjeme poklicí a dusíme na středním stupni (já na 3°) 15 minut, pak přidáme na kousky nakrájená oloupaná rajčata, přidáme ocet a sůl, promícháme a opět dusíme pod poklicí 12 minut.

  2. Sundáme z plotýnky, necháme chvilku vystydnout a pak nandáme do kelímků od čehokoliv a po úplném vychladnutí dáme do mrazáku.

  3. Lečo dávám pod maso, na pizzu, prostě kdo co má rád. Je úžasně voňavé.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 432 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí lečo do mrazáku

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: zeleninove leco do mrazaku výroba domácího leča jak zmrazit lečo výroba leča příprava leča domácí lečo příprava leča do mrazáku domácí výroba leča příprava domácího leča priprava na leco domácí lečo do skleníc recept na zeleninové lečo do mrazáku připrava lečo lečo ocet recept na výrobu leča domácí lečo zavařování jak zamrazit lečo leco zmrazit lečo vyroba leco priprava

Zapomněl/a jsem heslo