Kuřecí špízky na způsob satay s citronovým kuskusem

Eja57 Kuchařka: Eja57

Doba přípravy: 10 minut 2 porce Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

200 g kuřecích prsou
8 PL sladké chilli omáčky (viz foto)
2 PL sojové omáčky
2 porce kuskusu (použila jsem celozrnný)
šťáva a nastrouhaná kúra z poloviny citronu
kousek jarní cibulky
chilli paprička dle chuti
olej
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prso nakrájíme na velmi tenké dlouhé plátky - nejlépe to jde ostrým nožem našikmo na délku přes prso, vložíme do směsi chilli omáčky a sojové omáčky a necháme tak hodinku marinovat.
    Na stejně dlouhou dobu vložíme do vody špejle s ostrým koncem - bude se s nimi lépe pracovat a bude se z nich lépe stahovat špízek.

  2. Kuskus připravíme jak jsem zvyklí, osolíme, ochutíme citronovou šťávou a kúrou.
    Proužky kuřecího masa vyjmeme z marinády a napichujeme na špejličky, jako kdybychom "stehovali látku před šitím "naplacato".

  3. Rozehřejeme pánev, přidáme maličko oleje a vložíme špízky - stačí minuta až dvě na každé straně (samozřejmě můžeme grilovat). Vyjmeme, chvíli odložíme, výpek odvaříme trošičkou tekutiny (bílé víno, voda), přidáme zbytek marinády, zahřejeme, vložíme nakrájenou cibulku, papričku a vypneme.

  4. Na servírovací talíř dáme porci kuskusu, špízky a pokapeme trochou omáčky z marinády.
    Dále dle chuti - do levé ruky špízek a do pravé vidlička, estéti stáhnou špízek a jedí příborem....

Poznámka

Satay je často považováno za burákovou omáčku, ale satay je způsob přípravy masa - marinované tenké plátky navlečené na jehlu a grilované/rychle restované na pánvi. Omáčka může být arašídová, ale nemusí....

Marinádu samozřejmě můžete vymyslet vlastní, tahle kombinace byla momentální inspirace a chuťově dobrá.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Kuřecí špízky na způsob satay s citronovým kuskusem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo